Jimas Malloy turėjo skųstis abdominalinės aortos aneurizmos simptomais. Tai liga, kai pradeda plėstis tam tikra apatinės aortos dalis, savo pranešime spaudai rašė Virdžinijos universitetas.

Ši būklė dažnai būna nepastebima ir greitai gali baigtis mirtimi, jei aneurizma sprogsta.

Medicinos studentas Ryanas Jonesas tyrė J. Malloy būklę ir pastebėjo, kad jis iš tikrųjų gali turėti abdominalinės aortos aneurizmą, rašo svetainė gawker.com.

„Tariau: „Manau, kad aptikau aneurizmą“, - WDBJ pasakojo R. Jonesas. – Tačiau pacientas toliau vaidino, nes tai buvo jo užduotis. Tuomet paklausiau: „Ar jis žino, kad jis iš tikrųjų turi aneurizmą?“.

„Jis manė, jog aš apsimetinėju, kad jį patikrinčiau. Jis manė, kad buvau pakištas su tikra liga“, - „CBS News“ teigė J. Malloy.

Už praktinius studentų užsiėmimus atsakingas gydytojas rekomendavo J. Malloy kreiptis į kardiologą. Netrukus R. Joneso diagnozė pasitvirtino.

J. Malloy buvo atlikta operacija ir šiuo metu jis yra visiškai pasveikęs.

„Virdžinijos universiteto medicinos studentas išgelbėjo Jimui gyvybę, nėra abejonių“, - sakė J. Malloy žmona Louise.

„Nustebau sužinojęs, kas nutiko, - sakė studentas. – Puiku žinoti, jog kažkam padėjau“.

Šie studijų metai universitete R. Jonesui yra paskutiniai. Jis ketina tapti onkologu radiologu ir šiuo metu ieško vietos, kur galėtų atlikti rezidentūros programą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)