„Anksčiau buvo didelės eilės radiologijos paslaugoms, o atsakymų reikėdavo laukti kelias savaites. Dabar užsiregistruoti galite kelios dienos į priekį ir atsakymai paruošiami taip pat per keletą dienų“, – feisbuke rašo P. Isoda.

„Ar tai yra mobingas? Mano vertinimu, tai yra teisingas darbo organizavimas ir pagaliau pacientams prieinamos sveikatos paslaugos. Nepažįstu skyriaus vedėjos, tikrai neguldau galvos dėl jos, bet pokytis akivaizdus. Plius 30 proc. padidėję atlyginimai radiologams“, – įraše pabrėžia meras.

P. Isodos nuomone, 6 radiologai iš darbo išėjo dėl to, kad į ligoninę atėjus naujai Radiologijos skyriaus vadovei Jolantai Vitkienei, jie nebegalėjo tuo pačiu metu užsiimti ir privačių klinikų pacientais.

„Situacija: atvažiuoji į budėjimą ligoninėje. Budėjimo metu atlieki pagrindines procedūras jeigu būna žmonių, o kitu laiku aprašinėji tyrimus ne Marijampolės ligoninės pacientų, bet privačių klinikų, kuriose papildomai dirbi ir iš to gauni papildomas pajamas“, – rašo Marijampolės meras.

Povilas Isoda

„Tada atsiranda skyriaus vedėja, kuri sako: gerb. gydytojai atėjote į savo budėjimą, jums reikia aprašyti tiek ir tiek Marijampolės ligoninėje atliktų radiologijos tyrimų, nes jūs gaunate algą iš Marijampolės ligoninės. Suprantu, kad tada pabėga visa prieš tai buvus logika, nes tada negali privačių darbų atlikinėti, turi atlikti tai, kam esi pasamdytas. Ir tada sakai, kad vedėja naudoja mobingą“, – teigia P. Isoda.

Meras sako nesuprantantis, kodėl iš darbo išėję radiologai kreipėsi į žiniasklaidą praėjus metams nuo J. Vitkienės vadovavimo skyriui pradžios. P. Isoda tikina, kad problemos su radiologijos paslaugomis šiuo metu ligoninėje yra išspręstos.

„Mano vertinimu, vedėja organizuoja darbą. Kaip jau minėjau nepažįstu vedėjos, gal jos bendravimo manieros, leksika nėra tinkama, tada tai reikia spręsti, bet kodėl tik po metų kreiptasi ir tik į žurnalistus...“, – rašo meras.

„Mano aprašyta situacija yra „galima“, nieko nekaltinu, nepretenduoju į tiesą, bet matau, kad Marijampolės ligoninėje su šiomis paslaugomis problemos išspręstos arba sprendžiamos, o žmonėms nereikia važinėti į aplinkines savivaldybes“, – priduria P. Isoda.

LRT portale trečiadienį pranešta, jog iš darbo Marijampolės ligoninėje išėjo mažiausiai 6 gydytojai radiologai, kurie išėjimo priežastimi įvardijo Radiologijos skyriaus vedėjos J. Vitkienės galimai taikytą mobingą. Medikai tikino darbe patyrę didelę psichologinę įtampą, vedėjos žeminimus.

J. Vitkienė buvo vienintelė kandidatė Marijampolės ligoninės Radiologijos skyriaus vedėjos pareigoms užimti. Vedėjos darbą teigiamai LRT portalui įvertino ne tik Marijampolės rajono meras, bet ir Marijampolės ligoninės direktorius Mantas Čėsna.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)