Sveikatos apsaugos ministerijos Specializuoto sveikatos priežiūros skyriaus patarėjos Vilijos Kondrotienės teigimu, svarbu užtikrinti, kad pacientams teikiamų sveikatos priežiūros paslaugų kokybė ir saugumas būtų nuolat stiprinamas. „Įgyvendinusi modernizavimo projektą, Marijampolės ligoninė, kaip klasterinė intensyviosios terapijos ligoninė, galės užtikrinti visapusiškai geresnes paslaugas regiono pacientams, patobulinti darbo sąlygas gydytojams ir slaugytojams“, – sakė ji.

Skubiosios medicinos pagalbos skyrius – daugiau nei du kartus didesnis

Šiuo metu Marijampolės ligoninės Skubiosios medicinos pagalbos skyrius įsikūręs beveik 600 kv. m ploto patalpose. Išplėtus į greta esančias patalpas, atnaujintas Skubiosios medicinos pagalbos skyrius padidės daugiau nei dvigubai – iki 1353,48 kv. m.

„Vienas pagrindinių pokyčių bus tai, kad rekonstruotą Skubiosios medicinos pagalbos skyrių suskirstysime į 3 atskiras zonas: infekcinių ligų, stebėjimo ir ambulatorinę. Tai – naujovė mūsų ligoninėje. Tokiu būdu atskirsime pacientų srautus, apsisaugosime nuo galimo infekcijų protrūkio ligoninėje ir užtikrinsime maksimalų ligoninės darbuotojų ir pacientų saugumą“, – sakė Marijampolės ligoninės direktorius Mantas Čėsna.

Infekcinėje zonoje numatytos 6 izoliacinės palatos, kurios yra suprojektuotos taip, kad į kiekvieną iš jų pacientai galėtų patekti iš lauko. Taip pat numatytas ir atskiras aptarnaujančio personalo bei gydytojų įėjimas. Stebėjimo zonoje planuojama įrengti 19 palatų (iki šiol tebuvo 7), kuriose bus galimybė iki 24 val. stebėti pacientų būklę. Tai, anot ligoninės direktoriaus, leis sumažinti pacientų srautą stacionare ir perkelti juos į kitus ligoninės skyrius. O ambulatorinėje skyriaus dalyje bus įrengti 6 gydytojų konsultacijų kabinetai ir patalpa susirinkimams, kurioje vyks mokymai ar kvalifikacijos tobulinimo kursai darbuotojams.

M. Čėsna pažymėjo, kad modernizuojant šį skyrių bus įrengta greitosios medicinos pagalbos automobilių įvažiavimo-išvažiavimo patalpa: „Iš jos galėsime saugiai nugabenti pacientą iš greitosios medicinos pagalbos automobilio tiesiai į Skubiosios medicinos pagalbos skyrių.“

Reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje – naujas patalpų išplanavimas

„Pokyčiai laukia ir ligoninės Reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriaus. Atsižvelgiant į nuo 2024 metų besikeičiančius intensyvios terapijos asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikimo reikalavimus, vienai intensyvios terapijos lovai atvirose daugiavietėse palatose turės būti skiriama ne mažiau kaip 20 kv. m erdvės. Šis remontas mums leis išsiplėsti turimų patalpų viduje, performuoti erdves“, – teigė Marijampolės ligoninės direktorius.

Pasak jo, projektavimo darbai jau prasidėjo. Skubiosios medicinos pagalbos skyriaus rekonstrukcijos ir Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyrių remonto darbus gydymo įstaigoje planuojama įgyvendinti iki 2024 m. gruodžio mėn.

Projektas, kurio numatoma vertė – daugiau nei 2,5 mln. eurų, yra finansuojamas pagal Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo planą „Naujos kartos Lietuva“ iš ES ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės „NextGenerationEU“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją