Kuo ilgiau moteris maitina, tuo labiau mažėja ligos grėsmė, rašoma dailymail.co.uk.

Anksčiau atliktas ne vienas tyrimas įrodė, kad maitinimas krūtimi mažina krūties vėžio riziką.

Pavyzdžiui, Jungtinėje Karalystėje kasmet apie 6 000 moterų diagnozuojamas kiaušidžių vėžys, nuo jo miršta apie 5 proc. vėžiu sergančių pacienčių.

Kiaušidžių vėžį vadina tyliuoju žudiku, nes jo požymiai – pilvo pūtimas atrodo visiškai nekalti, o liga diagnozuojama esant vėlyvai stadijai.

Naujausią tyrimą atliko australų mokslininkai. Jie sulygino 493 kiaušidžių vėžiu sergančių moterų ir 472 sveikų moterų sveikatos rodiklius, aiškinosi, kiek vaikų jos turi ir ar kiek laiko maitino krūtimi.

Paaiškėjo, kad bent metus ir mėnesį maitinusioms vaiką krūtimi kiaušidžių vėžio rizika sumažėjo 63 proc., lyginant su tomis, kurios žindė trumpiau, nei septynis mėnesius.

Kuo daugiau vaikų moterys turėjo, tuo mažesnė buvo kiaušidžių vėžio grėsmė.

Maitinimas krūtimi sulaiko ovuliaciją, o mokslininkų teigimu, esant dideliam ovuliacijų skaičiui, tikimybė, kad išsivystys nesveikų ląstelių, didėja.

Kiti galimi kiaušidžių vėžio rizikos veiksniai: paveldimumas, krūties vėžys, nutukimas ir mėnesinių pradžia labai ankstyvame amžiuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)