Pasak medikų, Lietuvoje daugiau kaip pusė 55-erių ir vyresnių vyrų serga kraujotakos sistemos ligomis, infarktą patiria jau ir 35-40-mečiai. Daugelis jų būtų išvengę sunkių padarinių, jeigu būtų atkreipę dėmesį į pirmuosius ligos simptomus ir kreipęsi pagalbos į specialistus. Pirmasis simptomas, kuris patikimai nurodo į prasidedančias sunkias širdies ir kraujagyslių ligas – erekcijos sutrikimas. Mat varpos kraujagyslės, palyginti su širdies kraujagyslėms, yra daug ilgesnės ir daug siauresnės. Kuo smulkesnė kraujagyslė, tuo greičiau pajuntame sutrikimus.

Deja, į gydytojus kreipiasi tik labai nedidelė dalis vyrų, varginamų erekcijos sutrikimų, – mažiau nei 10 proc., nors erekcijos sutrikimų skaičius, specialistų teigimu, tiesiogiai susijęs su amžiumi: 40 metų vyrų grupėje jų yra apie 40 proc., 50 metų – apie 50 proc. ir t. t.

Todėl medikai primygtinai siūlo vyrams atlikti šį testą. Pažymėkite tik vieną atsakymo laukelį. Prisiminkite, kad į šiuos klausimus nėra nei teisingų, nei klaidingų atsakymų. Ejakuliacija šiame klausimyne reiškia spermos išsiliejimą po įsiskverbimo (kai varpa įsiskverbia į partnerę).


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)