Šiaulių regione yra 320 gydomų pacientų. Nuo pandemijos pradžios čia jau mirė arti 200.

Respublikinėje Šiaulių ligoninėje dalis planinių paslaugų dar išsaugota, bet personalas jau balansuoja ant galimybių ribos.

„Kai pro ligoninę pravažiuoja, atrodo, gal čia nieko tokio, bet viduj gyvenimas vyksta neįtikėtinai įtemptai.

Darbuotojai jau ima ir dirba po du etatus. Iš ligoninės neišeina paromis. Kiek tai gali tęstis? Turbūt suprantate, kad žmonės yra ant pervargimo ribos“, – kalbėjo Respublikinės Šiaulių ligoninės direktorius Remigijus Mažeika.

Specialistų teigimu, 23 proc. užsikrėtimų įvyksta darbe. Bet nerimą kelia 46 proc., kurių užsikrėtimo neina nustatyti. Situacija ligoninėje artėja prie pavojingos ribos.

„Mes esame tikrai ties ta vieta, kai, jeigu dar susirgtų keli gydytojai kažkokios srities, mes parašome raštelį ant durų, kad mes nebeteikiam kažkokių paslaugų.

[Įsivaizduokite]: atvažiuoja greitoji – kur važiuoti? Panevėžys? Kaunas? Klaipėda? Vilnius?

Neįsivaizduoju aš tokios situacijos, bet, kad ji galima, tai tikrai.

Čia būtų pats baisiausias dalykas. O tada žmonės sakytų: „Kodėl? Kaip čia taip yra?“ – kalbėjo R. Mažeika.

Remigijus Mažeika

Pastebima, kad pasitaiko nemažai tokių žmonių, kurie neigia virusą, bet viskas pasikeičia, kai patys neigėjai suserga.

„Tada jau feisbukuose išsitrina visus įrašus, kad viruso nėra. Ir kai 37 metų žmogus lieka be plaučių, tada jis supranta, kad virusas yra ir, kad jis labai pavojingas“, – pastebėjo R. Mažeika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (589)