Apima platų medicinos spektrą

Kaip sakė LSMU Kauno ligoninės generalinis direktorius prof. habil. dr. Albinas Naudžiūnas, šioje gydymo įstaigoje nuolat šurmuliuoja būriai studentų.

Albinas Naudžiūnas

„Būsimų medikų galima sutikti bene visuose skyriuose: jie turi galimybę stebėti operacijas, terapinį konkrečių ligonių gydymą, reabilitaciją, slaugą, jiems įrengtos šiuolaikiškos auditorijos“, – kalbėjo vadovas.

Daugiau kaip dešimtmetį įstaigoje dirba LSMU įsteigtos mokslinės pedagoginės klinikos: Vidaus ligų, Geriatrijos, Bendrosios chirurgijos, Infekcinių ligų.

„Pastaraisiais metais, dalininkų – Sveikatos apsaugos ministerijos ir LSMU – pritarimu vykdoma valdymo struktūros reorganizacija, kurios tikslas dar labiau integruoti mokslą ir praktinį gydymą. Tuo tikslu LSMU Kauno ligoninėje pastaraisiais metais įsteigta ir steigiama daugiau klinikų“, – teigė A. Naudžiūnas.

Klinikų plėtra

Be minėtų klinikų jau veikia Odos ir venerinių ligų, Slaugos, Kardiologijos, Patalogijos, Radiologijos, Laboratorinės medicinos, Vaikų ligų. Per ateinančius kelerius metus bus įsteigtos Akušerijos ir ginekologijos, Psichiatrijos, Neurologijos, Ortopedijos traumatologijos, Anesteziologijos ir intensyvios terapijos, Reabilitacijos klinikos.

Studentai LSMU Kauno ligoninėje

„Ši mokslo ir praktinio gydymo integracija leidžia efektyviau atlikti medicinos mokslo tyrimus, įgyvendinti įvarius projektus, taip pat stiprinti rezidentų bazę. Tokiu būdu mūsų gydymo įstaiga užtikrina naujausiu technologijų ir metodikų diegimą gydymo procese“, – įsitikinęs A. Naudžiūnas.

Patirtimi dalijasi ir su studentais, ir su kolegomis

Daug ligoninės darbuotojų vykdo ne tik praktinę medicininę, bet ir pedagoginę veiklą, turi mokslinius laipsnius.

„Tai padeda ne tik ugdyti būsimuosius medikus, bet ir tobulėti medicinos personalui, neatsilikti nuo šiuolaikinių tyrimų tendencijų, taip pat perduoti savo žinias kolegoms iš kitų gydymo įstaigų“, – tvirtino A. Naudžiūnas, kuris pats be vadovavimo gydymo įstaigai ir gydomosios praktikos, dėsto studentams bei yra LSMU Senato narys.

Studentai LSMU Kauno ligoninėje

Gana daug turinčių mokslo laipsnius darbuojasi chirurgijos srityje. Jie dalijasi patirtimi su medicinos fakulteto antro ir trečio kurso studentais, moko pirmosios pagalbos medicinos, odontologijos ir visuomenės sveikatos fakultetų pirmo kurso studentus. Slaugos fakulteto studentai klinikoje studijuoja bendrąją chirurgiją ir chirurginę slaugą.

„Džiaugiamės besiplečiančia Geriatrijos klinika, kuri neseniai tapo dar ir didelio Geriatrijos centro dalimi, – kalbėjo A. Naudžiūnas. – Ten modernizuotose erdvėse įrengtos auditorijos, sudarytos galimybės iš arti susipažinti su ambulatoriniu ir stacionariniu senjorų gydymu, ši klinika atlieka daug tyrimų orios senatvės palaikymo srityje, rengia kursus šalies medikams. Sėkmingai plečiama ir kitų klinikų veikla, atidaromos naujos auditorijos, stiprinama rezidentų bazė“, – pasakojo prof. A. Naudžiūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją