Pasak R. Lingienės, stabilizuojantis padėčiai dėl koronaviruso, šiuo metu didelis dėmesys teikiamas įvežtiniams atvejams valdyti.

Trys pirmadienį patvirtinti koronaviruso atvejai yra Vilniaus apskrityje, vienas – Kaune.

„Kaune patvirtintas atvejis viešosios įstaigos Kauno klinikinės ligoninės kardiologijos skyriaus gydytojui. Reikia pasakyti, kad asmuo paskutinį kartą dirbo gegužės 14 dieną. Asmuo taip pat dirba Kauno miesto poliklinikos Kalniečių padalinyje, bet paskutinę darbo dieną šio asmens nebuvo dar prieš paskelbiant karantiną, taigi, šioje įstaigoje jokios rizikos nėra. Jis pajuto ligos simptomus – 1ė dieną pajuto, kad prarado skonį ir uoslę, atsirado sausas kosulys, sinusitas, galvos skausmas, 20 dieną – karščiavimas. 14 dieną asmuo buvo tirtas dėl COVID-19, 24 dieną atsakymas buvo teigiamas. Sąlytį su šiuo asmeniu turėjo apie 30 pacientų ir 9 kolegos. Visi kolegos yra izoliuoti, o 30 pacientų ištirti arba tebėra tiriami“, – sakė R. Lingienė.

Pasak NVSC Vilniaus departamento vadovės Rolandos Lingienės, šiuo metu ligoninėje gydomi 69 asmenys, 7 reanimacijoje, dirbtinė plaučių ventiliacija taikoma 2 asmenims, deguonies kaukių reikia 24.

Kaip sakė NVSC atstovė, trys atvejai registruoti Vilniaus apskrityje. Vienas iš jų – psichikos sveikatos centro darbuotojo susirgimas. Šis atvejis išaiškintas profilaktinio patikrinimo metu, asmuo simptomų nejaučia. Infekcijos šaltinis pirminiais duomenimis yra šeimoje.

„Kitas atvejis Vilniaus apskrityje yra įvežtinis iš Norvegijos. Asmuo atvyko lėktuvu į Rygos oro uostą, kirto sieną per Saločių punktą. Į Lietuvą grįžo 22 dieną, užsiregistravo tyrimui dėl COVID-19 infekcijos. Gautas rezultatas – teigiamas. Trečias atvejis yra „Rimi Lietuva“ darbuotojas, apie jį paminėjau jau vakar. Iš viso ten nustatyti 6 koronaviruso atvejai“, – sakė R. Lingienė.

Taip pat R. Lingienė priminė, kad registruoti dar 2 mirties nuo COVID-19 atvejai. Vienas iš jų – Antavilių pensionato pacientas, priklausantis rizikos grupei dėl gretutinių ligų bei amžiaus. Kitas asmuo buvo hospitalizuotas Santaros klinikų krūtinės chirurgijos skyriuje, jis taip pat priklausė rizikos grupei.

Pildoma

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) gegužės 26 d. duomenimis:

  • Patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms: 1639
  • Sergančių žmonių skaičius: 401
  • Per vakar dieną patvirtintų naujų COVID-19 susirgusių žmonių skaičius: 4
  • Mirusiųjų nuo koronaviruso žmonių skaičius: 65
  • Užsikrėtusieji koronavirusu, mirę dėl kitų priežasčių: 8
  • Pasveikusių žmonių skaičius: 1165
  • Izoliacijoje esančių žmonių skaičius: 478
  • Paveiktomis teritorijomis laikomos visos šalys
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (138)