Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) balandžio 26 d. 7 val. duomenimis:

Patvirtintų ligos atvejų: 1438
Per vakar dieną patvirtinta naujų teigiamų: 12
Per vakar dieną ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 5540
Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 104488

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) balandžio 25 d. 18 val. duomenimis:

Mirčių skaičius: 41

Pasveikusiųjų skaičius: 467 (iš jų 94 medikai)

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) primena, kad koronaviruso simptomai yra panašūs į gripą – karščiavimas, kosulys, dusulys ir kiti kvėpavimo sutrikimai. Sunkesniais atvejais sukelia plaučių uždegimą, sepsį ir septinį šoką, inkstų nepakankamumą ar mirtį.

Kur kreiptis pajutus koronavirusinės infekcijos simptomus?

Jeigu žmogus yra 60 metų arba vyresnis, jis turi skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112. Toks asmuo greitosios pagalbos automobiliu būtų nugabentas į vieną iš didžiųjų ligoninių.

Jeigu asmuo serga lėtinėmis ligomis (širdies kraujagyslių, kvėpavimo takų, kepenų, inkstų, cukriniu diabetu, kitomis), jis taip pat turi skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112. Toks asmuo greitosios pagalbos automobiliu taip pat būtų nugabentas į vieną iš didžiųjų ligoninių.

Jeigu žmogus yra jaunesnis nei 60 metų, jis turi skambinti šeimos gydytojui, kuris pacientą pats užregistruos į karščiavimo kliniką arba skambinti karštąją koronoviruso linija 1808, kur pats gali užsiregistruoti testui dėl koronaviruso mobilioje stotelėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (359)