Kaip informavo Lietuvos vaistinių asociacijos Valdybos pirmininkė Kristina Nemaniūtė-Gagė, vaistinėse nakties metu daugiausiai parduodami vienkartiniai švirkštai su adata, spiritinės servetėlės, aktyvioji anglis, pleistrai, kontraceptikai, vienkartinė plastikinė tara.

Iš vaistų naktį klientai dažniausiai perka širdies lašus, vaistus nuo skausmo.

Kaip sakė Lietuvos vaistinių asociacijos Valdybos pirmininkė, naktį per valandą vidutiniškai parduodama tik 2 vaistų vienetai, o tuo tarpu dienos metu toje pačioje vaistinėje per valandą nuperkama apie 50 vaistų.

„Visais metų laikais didžiausią paklausą naktį turi vienkartiniai švirkštai, pleistrai ir aktyvioji anglis. Vasarą padidėja mineralinio vandens ir prezervatyvų pardavimai“, – sakė K. Nemaniūtė-Gagė.

Pateikiame sąrašą vaistinių, kurios Lietuvoje dirba visą parą:

Vaistinių sąrašas

Šiauliuose esančios „Valerijono" vaistinės direktorė Almyra Girdenienė pasakojo, jog šiame mieste vaistinės darbuotojai nuo šių metų vasario 16 dienos pradėjo budėti savivaldybės paliepimu.

Moteris sakė, kaip tikėjosi, taip ir atsitiko – vaistinės darbas nuostolingas. Vaistinės sąnaudos mėnesiui – apie 1500 Eur, o nuo 20 iki 1 val. ateina vos 3-4 žmonės, kurie išleidžia daugiausiai 100 Eur.

„Ateina pirkti prezervatyvų, guminių pūslių, vaistų nuo skausmo. Tokių nereikšmingų dalykų, – sakė vaistinės direktorė. – Tik gripo epodemijos metu iš ligoninės buvo 3 receptai rezerviniams antibiotikams.“

Nepaisant to, kad, pasak A. Girdenienės, Šiauliai mirga budinčios vaistinės darbo laiko reklama, mažai žmonių naudojasi šia paslauga.

„Manome, kad budėjimas vaistinėje yra netikslingas. Jei yra negalavimas, žmonės važiuoja į ligoninę arba kviečiasi greitąją, o ten viską suteikia, – sakė ji. – Žmonės rūpinasi savo sveikata, moka patys save pasigydyti, o jei yra sunkesnė situacija, važiuoja pas specialistą.“

Gerb. DELFI skaitytojai, ar esate susidūrę su nesklandumais perkant vaistus? Galbūt nesutiko kokių nors, jūsų ilgai vartojamų, parduoti? Rašykite el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Vaistai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)