Nors pigesni, tačiau tikrai ne kokybiškesni – medikai įspėja, kad tokių vaistų ar maisto papildų kokybės neįmanoma patikrinti, o trečiosiose šalyse galiojantys standartai neatitinka taikomų Europos Sąjungai. Tad ką iš tiesų suvartojate – niekas nežino, o pinigų išmetimas į orą yra geriausias galintis nutikti scenarijus.

Net vaistinėse nupirkti vaistai nebūtinai bus aukštos kokybės


LSMU Kauno klinikų gydytoja klinikinė farmakologė Simona Stankevičiūtė sako, kad vaistų ir maisto papildų vežimas iš trečiųjų šalių iš tiesų yra didelė problema. Pasak jos, kadangi Lietuva yra Europos Sąjungos (ES) narė, mūsų šalyje parduodami vaistai atitinka visus ES reikalavimus ir galime būti garantuoti už jų kokybę.

„Aišku, gali atsitikti visokių nelaimių, klaidų, kaip ir bet kokiame procese. Tačiau iš esmės Lietuvos vaistinėse parduodami vaistai yra saugūs ir efektyvūs. Jei žmogus perka vaistus iš trečiosios šalies, ypač iš pseudovaistinės, vaisto kokybės standartai gali būti visai kitokie. Pavyzdžiui, Rusijos, Baltarusijos vaistai neatitinka mūsų standartų, jie negaminami pagal mūsų reikalavimus. Dėl to nežinome, ar ten užtektinai veikliosios medžiagos, ar jie pagaminti steriliai ir t. t. Vadinasi, vartoti tokius vaistus pavojinga“, – kalbėjo S. Stankevičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)