NVSC duomenimis, pimasis miręs asmuo priklausė 80+ amžiaus grupei, turėjo lėtinių ligų.

Per pietus NVSC Kauno departamentas gavo antrą pranešimą iš gydymo įstaigos apie mirties atvejį. Miręs asmuo priklauso 65+ amžiaus grupei.

Iš viso šiuo metu yra užregistruota 18 legioneliozės atvejų, iš kurių 14 – Kauno rajone, 4 – Kauno mieste. Taip pat registruoti 2 mirties atvejai. Tęsiami epidemiologiniai tyrimai ir kiti suplanuoti veiksmai ligos plitimui suvaldyti.

LSMU Kauno ligoninės atstovas Saulius Tvirbutas sakė, kad, medikų teigimu, pirmojo mirusio infekcija užsikrėtusio paciento pagrindinė mirties priežastis nebuvo legioneliozė. Žmogus turėjo gretutinių ligų ir į ligoninę buvo paguldytas ne dėl legioneliozės.

„Nelaikome, kad mirė nuo legioneliozės. Tie, kurie sunkiai serga legionelioze, guli intensyvios terapijos ir reanimacijos skyriuje, jie tebėra gydomi toliau. Medikai sako, kad žmogus mirė dėl kitų priežasčių“, – sakė Saulius Tvirbutas.

ELTA primena, kad NVSC antradienį pranešė, jog balandžio 27–gegužės 2 dienomis gavo 12 pranešimų apie Kauno apskrityje užregistruotus legioneliozės atvejus, iš kurių 9 – Kauno rajone, 3 – Kauno mieste.

NVSC Kauno departamentas ketvirtadienį gavo dar tris pranešimus iš gydymo įstaigų apie patvirtintus legioneliozės atvejus Kauno rajone ir pradėjo epidemiologinius tyrimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją