JAV odos vėžio centro gydytojai perspėja, kad vadinamosios įdegio tatuiruotės labai pavojingos sveikatai. Saulėje nudegusi oda parausta, pradeda luptis, neretai tokie pažeidimai gali sukelti odos vėžį.

Medikai žmonėms pataria jokiais būdais nepiktnaudžiauti saulės voniomis ir perspėja: nudegimas saulėje ne tik sukelia nemalonių pojūčių, bet ir kelia rimtą pavojų sveikatai, padariniai gali būti labai skaudūs.

„Besaikis deginimasis saulėje pažeidžia odą, spartina senėjimo procesus ir padidina odos vėžio riziką“, – teigia minėtojo centro specialistai.

Anot medikų, jeigu žmogus vaikystėje bent penkis kartus smarkiai nudegė saulėje, jį visą gyvenimą lydės net 80 proc. didesnė melanomos rizika.

Specialistai teigia, kad besaikis deginimasis saulėje ne tik padidina odos vėžio riziką, bet ir kenkia akims (didėja kataraktos rizika), oda sparčiau senėja.

Anot medikų, derėtų kuo daugiau laiko leisti pavėsyje, nepamiršti apsauginio kremo nuo saulės, dengti galvą ir nešioti akinius nuo saulės.

A photo posted by SARAH DESPRADEL (@sarydespradel) on

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)