Weillo Cornellio medicinos koledžo Niujorke profesorė Babbette Weksler teigia, kad šie antikūniai leidžia padidinti vaistų veiksmingumą diagnozavus Alzheimerio ligą ar smegenų vėžį.

Svarbu tai, kad šie antikūniai įveikia hematoencefalinį barjerą be jokių cheminių pokyčių. Tyrimai parodė, kad įveikę šį barjerą jie pasiekdavo numatytą tikslą. Šiuo konkrečiu atveju tai buvo astrocitai – žvaigždės formos centrinės nervų sistemos ląsteles, atliekančias atramos struktūros nervų audiniuose vaidmenį.

Priminsime, kad hematoencefalinis barjeras – fiziologinis barjeras tarp kraujotakos sistemos ir centrinės nervų sistemos. Pagrindinė jo funkcija – apsaugoti nervų audinius nuo toksinų, patogenų ir agresyvių imuninės sistemos elementų. Iš esmės, tai galingas filtras, kuris, deja, trukdo prasiskverbti ir vaistams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)