Atlikus apklausą ir epidemiologinį tyrimą, nustatyta, kad visi susirgę sportininkai šių metų sausio 31 dieną pietavo kavinėje „Pas Rimą“.

Pasvalio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai nedelsiant atliko patikrinimą šioje kavinėje ir nustatė daug pažeidimų. Kavinė turėjo leidimą gaminti patiekalus tik iš pusgaminių, tačiau maistas buvo gaminamas ir iš žaliavų. Patiekalai buvo gaminami be receptūrų, technologinių aprašymų, nevykdyta maisto žaliavų šiluminio apdorojimo ir laiko kontrolė. Virtuvėje dirbo viena virėja, nebuvo priemonių dezinfekuoti rankas, vienkartinių sausinimo priemonių. Buvo nustatyta kryžminė tarša, nesuženklintas valymo inventorius.

Patikrinimo metu buvo paimti plovinių mėginiai laboratoriniams tyrimams. Pasvalio valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba laikinai sustabdė UAB „Pas Rimą“ kavinės veiklą, nurodė darbuotojams papildomai pasitikrinti sveikatą bei atlikti valymo ir dezinfekavimo darbus. 

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad šio ūmaus infekcinio žarnyno protrūkio UAB „Pas Rimą“ kavinėje tyrimas tęsiamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją