Nors NKC ir nėra įtraukta į Lietuvos nacionalinės sveikatos sistemos šakos kolektyvinę sutartį, priklausomai nuo darbo pareigybės atlyginimai šiuo metu yra 1,5–2 kartus didesni nei sutartyje numatyta apatinė riba. Vidutinis NKC padalinio vadovo atlyginimas šiuo metu siekia 2825 eurus, o medicinos darbuotojų – 2082 eurus neatskaičius mokesčių. Rugsėjį jiems bus išmokėtas padidintas darbo užmokestis už rugpjūčio mėnesį.

NKC direktoriaus Daumanto Gutausko teigimu, atlyginimus didinti įstaigai leidžia sėkmingai 2021 m. pradžioje įgyvendinta NKC struktūrinė pertvarka, teisingas įstaigos išlaidų valdymas ir padidinti surenkamo kraujo kiekiai, užtikrinantys didesnes įstaigos pajamas. Reikšmingai prie pajamų prisideda ir skaidrus bei pelningas kraujo plazmos realizavimas vaistinių preparatų gamybai.

„Džiaugiuosi, kad jau kasmet turime galimybę nudžiuginti visus kolegas pranešdami naujienas apie didinamus atlyginimus. Kasdien kaip komanda siekiame bendrų tikslų, gerinant įstaigos veiklą, tad norime dalintis ir bendra sėkme. Tai padaryti galime užtikrindami vis stabilesnį algų augimą jas didindami ne per priedus, kurie yra kintantys, bet per pastoviąją dalį – koeficientą. O jis didėja nuo 66 iki 73 eurų ir yra pagrindinė sudedamoji atlyginimo dalis“, – sako D. Gutauskas.

NKC duomenimis, Lietuvoje kas mėnesį donorai padovanoja vidutiniškai 2,35 tūkst. litrų kraujo. Visoje Lietuvoje kraujo duodančių vyrų ir moterų santykis yra panašus – vyrai sudaro 55 proc., moterys 45 proc. visų kraujo donorų. Per 2021 m. iš viso buvo daugiau nei 64 tūkst. dotacijų, kuomet surinkta beveik 29 tūkst. litrų kraujo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją