Kaip portalui „Delfi“ sakė Statistikos departamento Statistikos sklaidos ir komunikacijos skyriaus specialistė Birutė Stolytė, viena jų mirė balandžio 10-ąją namuose, bet į statistiką šis faktas įtrauktas tik šią savaitę, kitos gyvybė užgeso antradienį, Santaros klinikose. Ar moterys turėjo gretutinių ligų, specialistė nežinojo.

Balandžio 10-ąją mirusi moteris apie tai, kad užsikrėtė infekcija, sužinojo, likus vos keletui dienų iki mirties. Antrajai moteriai koronavirusas buvo patvirtintas kone prieš mėnesį.

Keleivių COVID-19 testavimo paslaugų oro uostuose pristatymas

Primename, kad praėjusią savaitę Raseinių ligoninėje užgeso ir vos 26-erių metų vyro gyvybė.

Kaip portalui „Delfi“ pasakojo Raseinių ligoninės direktorius Vidmantas Merkliopas, vyras tikriausiai užsikrėtė nuo šeimos narių, sergančių koronavirusu.

Namuose jis gydėsi beveik 10 dienų. Tada atvežtas į ligoninę, tačiau būklė jau buvo itin sunki.

„Net nežinome tų aplinkybių namuose, negalime komentuoti. Žinome, kad šeimos nariai sirgo, greičiausiai nuo jų užsikrėtė. Turėjo didžiulį antsvorį, jaunas vyras. Atvyko jau su didžiuliu deguonies poreikiu, su dideliais pakitimais plaučiuose. Nenorėčiau visų detalių atskleisti. Bet antsvoris sunkina kovido eigą“, – „Delfi“ portalui sakė V. Merkliopas.

Per praėjusią parą šalyje nustatyta 1113 naujų COVID-19 atvejų, nuo šios infekcinės ligos mirė 14 žmonių, trečiadienį pranešė Statistikos departamentas.

Šalyje atlikta 11 tūkst. 913 molekulinių (PGR) ir 7465 antigeno tyrimai dėl įtariamo koronaviruso. Pastarųjų 14 dienų naujų susirgimų rodiklis 100 tūkst. gyventojų siekia 516,9 atvejo. Teigiamų diagnostinių tyrimų dalis per pastarąsias septynias dienas siekia 6 procentus.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 236 tūkst. 533 žmonės. Statistiškai pasveiko ir šiuo metu yra gyvi 213 tūkst. 970 asmenų, deklaruoti 169 tūkst. 535 pasveikusieji. Statistiškai šiuo metu serga 14 tūkst. 40 asmenų, deklaruotas sergančiųjų skaičius siekia 58 tūkst. 475.

Deklaruotu sergančiuoju Statistikos departamentas laiko asmenį, kuriam buvo patvirtintas ligos atvejis ir ligos pabaiga nepatvirtinta gydytojo. Statistinis sergantysis yra asmuo, kuriam liga patvirtinta per pastarąsias 28 dienas.

Nuo COVID-19 Lietuvoje iš viso mirė 3802 žmonės. Su šia infekcine liga – tiesiogiai ir netiesiogiai – siejamos 7699 mirtys.

Praėjusią parą paskiepyta per 14 tūkst. žmonių

Praėjusią parą pirmą skiepo dozę gavo 10 tūkst. 270 žmonių, antrą – 4339, trečiadienį skelbia Statistikos departamentas. Šalyje nuo COVID-19 pirma vakcinos doze paskiepyti 580 tūkst. 875 asmenys, abiem – 215 tūkst. 134.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (246)