Konferencija organizuojama minint Lietuvos Prezidento Kazio Griniaus metus.

Konferencija skirta naujausiomis žiniomis pasidalyti, pagrindiniams mūsų laikų aplinkos bei sveikatos iššūkiams aptarti, visuomenės sveikatos specialistų pajėgoms suvienyti priimant palankius vaikų sveikatai sprendimus.

„Sveiki vaikai yra ne vien tėvų, bet ir visos tautos turtas“, - dar 1912 m. kalbėjo pirmasis Lietuvos Prezidentas K. Grinius, kurio atminimui skirti šie metai.

Dabar vaikai visame pasaulyje susiduria su įvairiausiais aplinkos pavojais, gerai pažįstamais ir naujais, kurie prieš kelis dešimtmečius buvo mažai žinomi. Būtent vaikai dėl dar besivystančio organizmo ir greito augimo yra viena iš jautriausių grupių aplinkos poveikiui.

Nešvarus vanduo, blogos sanitarinės-higieninės sąlygos, vidaus patalpų oro užterštumas, atmosferos oro tarša, bloga būsto kokybė, netinkama mityba, nelaimingi atsitikimai ir susižalojimai, nepalanki psichosocialinė aplinka, taip pat „modernios“ aplinkos veiksniai daro didelę įtaką vaikų sveikatai.

Patys vaikai negali pasirinkti juos supančios aplinkos, todėl suaugusiųjų pareiga - sukurti vaikams palankią aplinką namuose, ikimokyklinio ugdymo įstaigose, mokyklose ir jų laisvalaikio erdvėse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)