Apsimesdamos, kad pasiekė kulminaciją, moterys visam procesui suteikia daugiau malonumo, rašoma tyrime, kuris skelbiamas žurnale „Journal of Sexual Archives“, skelbia independent.co.uk.

Mokslininkai iš Templo universiteto ir Kenyono koledžo 481 heteroseksualių moterų prašė nurodyti, kiek įtakos individualūs faktoriai turi jų sprendimui suvaidinti orgazmą. Visos moterys buvo seksualiai aktyvios, bet neturinčios įsipareigojimų savo partneriams.

Moterų orgazmo imitavimo skalę sudarė iš viso keturi motyvai: altruistinė apgavystė (orgazmo imitavimas dėl partnerio jausmų), baimė ir nesaugumas (orgazmo imitavimas, siekiant išvengti neigiamų emocijų, susijusių su seksualine patirtimi), padidėjęs susijaudinimas (bandymas padidinti savo pačios seksualinį susijaudinimą orgazmo imitavimu) ir seksualinė pertrauka (orgazmo imitavimas, norint užbaigti lytinius santykius).

Tyrėjų komanda nustatė, kad moterys dažniau imituoja orgazmą, norėdamos susijaudinti, negu užbaigti lytinį aktą.

Tačiau dažniausia orgazmo imitavimo priežastis buvo altruizmas: moterys tvirtino nenorinčios įžeisti savo sekso partnerio jausmų.

„Unikalu tai, kad pirmą kartą gavome kiekybinių duomenų, rodančių, jog moterys orgazmus gali imituoti ir dėl „savanaudiškų“ priežasčių, pavyzdžiui, siekdamos padidinti savo pačių susijaudinimą“, - „Huffington Post“ sakė viena iš tyrimo autorių Erin Cooper.

„Tokiu atveju sprendimas suvaidinti orgazmą būna beveik arba visiškai nesusijęs su moters partneriu ir jo seksualine patirtimi. Tokią strategiją laikau viena iš „priemonių įrankių dėžėje“, kuriomis moterys siekia praplėsti savo pačių seksualinius potyrius“, - teigė ji.

Mokslininkai savo išvadose rašė: „Šis tyrimas leidžia tyrinėtojams ir medikams geriau suprasti, kodėl moterys imituoja orgazmą“.

„Toks supratimas gali pasitarnauti būsimiems tyrinėjimams, analizuojantiems seksualinį geismą, pasitenkinimą bei disfunkciją, taip pat gali būti pritaikytas per lytinius santykius ir porų terapijai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (170)