Tačiau jeigu žmogus geba greitai priimti sprendimus, bet jaučia stiprią priklausomybę nuo kokių nors įpročių, užhipnotizuoti tokį asmenį vargu ar pavyks. Tyrimui vadovavęs mokslų daktaras Davidas Spiegelis tvirtina: niekaip užhipnotizuoti nepavyktų net ketvirtadalio visų žmonių. Tai pavyko įrodyti atlikus 12 savanorių, kuriuos užhipnotizuoti buvo gana lengva, ir 12 kontrolinės grupės narių, kuriuos užhipnotizuoti buvo sudėtinga, smegenų tyrimus.

Smegenų struktūros skirtumų nepastebėta. Tačiau, kai specialistai ištyrė tyrimo dalyvių smegenis ramybės būsenoje, išryškėjo akivaizdūs skirtumai. Lengvai hipnozei pasiduodančių asmenų smegenyse aktyviai veikė smegenų sritys, atsakingos už sprendimų priėmimą ir tai, kam reiktų skirti dėmesį. Be to, tokių asmenų smegenyse pastebėtas tiesioginis kontrolės ir dėmesio sutelkimo sričių ryšys.

Mokslininkai padarė išvadą, jog asmenys, lengvai pasiduodantys hipnozei, labai skiriasi nuo tų, kurių užhipnotizuoti nepavyktų.
Žmonės, kuriuos galima greitai užhipnotizuoti, dažnai vėluoja, praranda laiko nuovoką. O tie, kurių hipnozė neveikia, neretai nepasitiki žmonėmis, kliaunasi tik savo nuomone ir ilgai dvejoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)