Pietų Korėjos koloproktologų draugija įkurta 1967 metais ir yra viena seniausių (po Japonijos) šios chirurgijos srities draugijų pasaulyje. Viena iš aktyviausių nacionaliniu mastu organizacijų, leidžianti prestižinį mokslinį leidinį „Annals of Coloproctology“ ir vienijanti apie 1000 narių bei turi partnerių visame pasaulyje. Draugija ypač bendradarbiauja su Japonijos, Kinijos ir Mongolijos chirurgais.

„Šis įvertinimas – ne tik labai svarbus apdovanojimas, bet kartu ir įpareigojimas mūsų šalių chirurgijos ryšius vystyti ir plėsti ateityje“, – sakė N.E. Samalavičius.

Narimantui Evaldui Samalavičiui suteiktas Korėjos koloproktologų draugijos garbės nario vardas

Pasak Lietuvos koloproktologų draugijos prezidento, jo bendradarbiavimas su Pietų Korėjos chirurgais prasidėjo daugiau nei prieš 20 metų ir kasmet jis tik stiprėja.

„Bendravimas su Korėjos chirurgais prasidėjo prieš daugiau nei 20 metų, kuomet 2002-aisiais metais Azijos ir ramiojo vandenyno chirurgų konferencijoje Teherane, Irane, susipažinau su vienu iš Korėjos koloproktologų draugijos įkūrėju prof. Seung Kook Sohn. Netrukus Korėjos chirurgai pradėjo atvykti į Lietuvos koloproktologų draugijos rengiamas konferencijas Lietuvoje. Svarstėme, kaip galime labiau vystyti mūsų santykius. Netrukus gimė mintis rengti Lietuvos-ir Korėjos chirurgines konferencijas. Tad jau virš 10 metų kaip tokios konferencijos vyksta kas antri metai Seule, o kas antri – Vilniuje ar Klaipėdoje; paskutinė tokia vyko Vilniuje šių metų gegužės mėnesį“, – pasakojo N.E. Samalavičius.

Narimantui Evaldui Samalavičiui suteiktas Korėjos koloproktologų draugijos garbės nario vardas

Rugsėjį vykusioje tarptautinėje chirurgų konferencijoje „International Colorectal Research Summit 2023“ dalyvavo virš 700 klausytojų ir apie 70 lektorių, 30 iš jų – svečiai iš įvairių pasaulio valstybių. Plenarines paskaitas skaitė ir prof. N.E. Samalavičius.

Pietų Korėjos chirurgų draugijos garbės narys atkreipė dėmesį, kad šis bendradarbiavimas neapsiriboja vien tik moksliniais renginiais. Per pastaruosius 15 metų apie 20 Lietuvos gydytojų šio bendradarbiavimo dėka turėjo galimybę (nuo 2 savaičių iki 3 mėnesių trukmei) stažuotis Korėjos geriausiose gydymo įstaigose: pilvo chirurgijos, anesteziologijos, vaikų chirurgijos ir neurochirurgijos srityse.

„Savo ruožtu, būdamas 2020 -2022-aisiais metais tarptautinės draugijos „International Society of University Colon and Rectal Surgeons“ prezidentas, stengiausi, kad Pietų Korėjos chirurgijos patirtis kuo plačiau būtų skleidžiama ir tarptautiniu, o ne vien Lietuvos mastu. Nors technologinis Korėjos medicinos išsivystymas gerokai lenkia Lietuvos, išmokome vieni su kitais dalintis skirtingomis patirtimis ir požiūriais“, -reziumavo N.E. Samalavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją