Anot Klaipėdos savivaldybės, į finansavimą pretenduoja 17 gydymo įstaigų – tiek savivaldybės pavaldumo, tiek privačių. Tikimasi, kad įstaigas pasiekus lėšoms, bus užtikrintas didesnis paslaugų prieinamumas ir sutrumpės eilės pas gydytojus.

Pagal Teritorinės ligonių kasos 2023 m. vasaros duomenis, didžiausios eilės pirminėje grandyje Klaipėdoje yra pas psichiatrus, medicinos psichologus, gydytojus odontologus, šeimos gydytojus – daliai pacientų konsultacijų tenka laukti ilgiau nei 15 dienų.

Antrinėje grandyje eilės dar ilgesnės – ilgiau nei 31 dieną daliai pacientų tenka laukti vizito pas kardiologus, endoskopuotojus, neurologus, abdominalinės chirurgijos gydytojus. Rengiant investicinį projektą, apsispręsta lėšas nukreipti būtent į tas sritis, kuriose yra ilgiausios eilės.

Savivaldybės teigimu, medikų trūkumas iš dalies yra susijęs su darbo sąlygomis – senos statybos įstaigų pastatai, retai atnaujinama sveikatos priežiūros įranga medikų taip pat nemotyvuoja.

Paraiškos vertinimas gali trukti kelis mėnesius, tikimasi, kad sutartį dėl finansavimo su Centrine projektų valdymo agentūra bus galima pasirašyti rudenį, o lėšos Klaipėdos gydymo įstaigas pasieks per 2025–2028 metus.