Beje, jeigu tėvas dirba fotografu, sodininku, apželdintoju ar dujininku, taip pat padidėja nesveiko vaiko gimimo tikimybė. Tai įrodė tyrimas, kuriame dalyvavo taip pat penki tūkstančiai tėvų.
Taigi, mokslininkai paskaičiavo, kad dukart dažniau kūdikių su širdies ydomis susilaukia moterys, kurios darbe susiduria su cheminėmis medžiagomis.

Anot daktarės Suzanne Gilboa iš Ligų kontrolės ir prevencijos centro Atlantoje (JAV), jeigu cheminių medžiagų poveikis juntamas pastojimo metu ar per pirmąsias dvylika nėštumo savaičių, širdies ligų rizika išauga labai stipriai.

O štai profesorius Donaldas Peeblesas iš Karališkojo akušerių ir ginekologų koledžo (Jungtinė Karalystė) su cheminėmis medžiagomis to visai nesieja. Jis įsitikinęs, kad jų keliama rizika yra labai menka. Juolab, kad tyrimo metu nepavyko įrodyti, jog problemas sukėlė būtent cheminės medžiagos. Tam reikia atlikti detalesnį tyrimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)