Straipsnyje leidinyje „European Heart Journal“ rašoma, kad iš 4 tūkst. pacientų, kuriems dėl sutrikusio širdies ritmo (širdies aritmijos) buvo skirtas preparatas „Digoxin“, 41 proc. padaugėjo mirčių. Iš penkerius metus vartojusių vaistą pacientų šeštadalis mirė, o be vaisto galbūt būtų likę gyvi, teigia straipsnio autoriai.

Didžiosios Britanijos mokslininkai ištyrė 4 060 pacientų. Apie pusė jų vartojo „Digoxin“ preparatą, kita pusė – kitokius medikamentus.

Tyrimo metu 666 pacientai mirė, 375 iš jų vartojo „Digoxin“. Atsižvelgus į sveikatos būklę bei kitas ligas ir kitus vartotus medikamentus, paaiškėjo, kad „Digoxin“ 41 proc. padidino mirties nuo bet kokių priežasčių tikimybę, 35 proc. padidino mirties nuo širdies ir kraujagyslių ligų tikimybę ir 61 proc. padidino mirties nuo sutrikusio širdies ritmo tikimybę.

Britų medikų teigimu, nors tyrimas rado sąsają tarp „Digoxin“ ir žmonių mirčių, tai dar nėra įrodymas, kad vaistas pavojingas gyvybei ar kad jo reikėtų atsisakyti.

Didžiojoje Britanijoje apie 800 tūkst. žmonių serga širdies aritmija.

Kardiologė Natasha Stewart teigė: „Širdies ligomis sergantiems žmonėms nevertėtų per daug nerimauti dėl šio tyrimo, nes JK „Digoxin“ nėra pagrindinis vaistas, gydant širdis aritmiją. <...> Prieš darant išvadas apie vaisto keliamą pavojų reikia atlikti daugiau tyrimų, kas didina mirtingumą. Pacientai, kuriems skirtas „Digoxin“, neturėtų liautis vartoję preparatą, prieš tai nepasitarę su savo gydytoju.“
2011 m. JK 4 659-iems pacientams medikai skyrė „Digoxin“.