Buvusi įstaigos vadovė abejoja dėl komisijoje dalyvavusių asmenų ryšių, taip pat įtaria, kad konkursą laimėjęs kandidatas iš anksto žinojo atrankos klausimus. Savo ruožtu Raseinių rajono meras Arvydas Nekrošius tikina kol kas su teismo nutartimi nesusipažinęs.

„Sustabdyti įvykusio konkurso į VšĮ Raseinių pirminės sveikatos priežiūros centro direktoriaus pareigas darbo sutarties pasirašymo procedūrą arba, įpareigojant Raseinių rajono savivaldybės administraciją nesudaryti darbo sutarties su konkursą laimėjusiu pretendentu, o jei tokia sutartis jau sudaryta – sustabdyti jos vykdymą iki bus išspręstas ginčas dėl šio konkurso rezultatų“, – rašoma teismo nutarime, kurį gavo ELTA.

Teismas įpareigoja nutartį įvykdyti skubiai. Tačiau nutartis per 7 dienas gali būti skundžiama atskiruoju skundu Šiaulių apygardos teismui.

Kreipėsi konkurse dalyvavusi buvusi PSPC direktorė

Į Šiaulių apylinkės teismą dėl galimai neskaidraus konkurso organizavimo kreipėsi buvusi PSPC direktorė Violeta Užringienė.

„Kreipiausi į teismą dėl neskaidraus konkurso organizavimo. Komisija buvo sudaryta iš asmenų, kurie susiję su dabar rajono valdžioje esančiais žmonėmis. Į komisiją buvo pakviestas konkretus asmuo, kreipiantis į Kauno universitetinę ligoninę, prašant nedeleguoti kažkokį konkretų asmenį“, – Eltai teigė V. Užringienė.

Raseinių pirminės sveikatos priežiūros centras

„Tiesiog, tas konkretus asmuo yra tampriai susijęs su mūsų rajone esančiu vicemeru, kuris kuruoja sveikatos sritį“, – paaiškino ji.

Pasak jos, viena iš priežasčių, privertusi suabejoti konkurso skaidrumu, buvo ir tai, kad konkursai į Raseinių ligoninės ir pirminės sveikatos priežiūros centro vadovų pozicijas vyko tą pačią dieną, o sprendimus priėmusios komisijos sąstatas buvo toks pats.

„Tas asmuo, kuris laimėjo mūsų konkursą, jis dalyvavo abiejuose. Iš ryto jis dalyvavo ligoninės konkurse, jis nebuvo atrinktas į kandidatus. Kai atėjo eilė mūsų konkursui, jis, aišku, sudalyvavo. Ir aš galvoju, čia mano nuomonė, kad buvo tie patys klausimai, kuriuos jis jau buvo girdėjęs rytinio konkurso metu ir jis, aišku, turėjo pranašumą, nes galėjo pasiruošti“, – teigė V. Užringienė.

Buvusi PSPC direktorė teigia, kad iš pradžių dėl konkurso stabdymo kreipėsi į patį merą. Visgi iš A. Nekrošiaus norimo sprendimo nesulaukusi buvusi centro vadovė jau po konkurso kreipėsi ir į teismą.

„Per 14 dienų į mano ieškinį atsakymą turi pateikti savivaldybė, kuri ir organizavo konkursą ir, aišku, turi būti pritaikytos laikinosios apsaugos priemonės asmeniui, kuris laimėjo tą konkursą“, – sakė ji.

„Aš nieko iš mero nesitikiu. Teismas įpareigojo, teismų sprendimai, nutartys, man atrodo, kad galioja ar tu esi eilinis pilietis, ar tu esi meras. Tiesiog kiekvienas elgiamės pagal sąžinę. Aš tikrai neplanuoju niekada dalyvauti tame konkurse, jeigu jis bus paskelbtas naujas. Aš tiesiog noriu atstatyti teisingumą ir teisybę“, – taip pat pažymėjo ji.

Meras su teismo nutartimi dar nesusipažino

Savo ruožtu A. Nekrošius tikino su teismo nutartimi kol kas nesusipažinęs. Pasak jo, kai tik savivaldybės teisininkai įvertins teismo nutartį, bus priimti sprendimai.

„Nutarties nesu skaitęs, ko prašo, kokie reikalavimai. Tai, manau, kad teisininkai mūsų savivaldybėje ir pasakys, ką mes turime padaryti. Mes tai ir padarysime“, – Eltai sakė A. Nekrošius, pažymėdamas, kad skirdamas naująjį vadovą apie teismo nutartį dar nežinojo.

Arvydas Nekrošius

ELTA primena, kad rugpjūčio pirmojoje pusėje buvo paskelbta, kad Raseinių ligoninės direktoriaus pareigas laimėjo Gintaras Pikūnas, o Raseinių pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) – P. Aukštikalnis.

Daugiausiai abejonių viešoje erdvėje kilo dėl Raseinių ligoninės konkurso skaidrumo. Dėl to pasipiktinimą išreiškė dalis ligoninės darbuotojų.

Anot medikų, mieste ėmė sklisti kalbos, kad, nepasibaigus ligoninės vadovo konkursui, savivaldybė jau turėjo kandidatą šioms pareigoms užimti. Gydytojai paprašė mero konkursą organizuoti skaidriai, tačiau, jų teigimu, nebuvo išgirsti.