Pasak Kauno klinikinės ligoninės Traumatologijos punkto vedėjo gydytojo Raimondo Kunicko, per tris pastarąsias dienas medikams išpuolė tikras darbymetis - teko priimti bei suteikti pagalbą daugiau nei 400 įvairias traumas patyrusių pacientų.

„Išskirtinis, palyginti laimingai pasibaigęs atvejis buvo, kai vienas žmogus neapdairiai šoko į vandenį ir susilaužė padikaulį. Jei būtų nėręs galva žemyn, viskas galėjo baigtis kur kas skaudžiau - kaklo slankstelių lūžiu. Tačiau ir dabar šiam nardytojui prireiks netrumpai gydytis.

Teko mūsų gydytojams savaitgaliu teikti pagalbą ir kitiems prie vandens ar vandenyje nukentėjusiems kauniečiams, - dėl įvairių kaulų lūžių, kūno nubrozdinimų ar dėl pjautinių žaizdų" - naujienų agentūrai Elta pirmadienį sakė Traumatologijos punkto vedėjas R. Kunickas.

Jo teigimu, būta ir kitokiomis aplinkybėmis patirtų traumų, kurios taip pat susijusios su prasidėjusia „nekalendorine" vasara. Kai kam gydytojų pagalbos prireikė ir susižalojus pjaunant žolę, dirbant sode kitus darbus ar bevažiuojant dviračiu. Tarp ieškojusiųjų traumatologų pagalbos buvo ir neblaivių pacientų. Kai kurie iš jų per alkoholį „neturėjo laiko" tuoj pat po susižalojimo kreiptis į gydytojus. To „laiko" surado po paros ar dviejų, kai traumos komplikavosi ir pradėjo kelti nemažus skausmus. Be to, anot gydytojo R. Kunicko, uždelsus laiku pradėti gydymą, sunku greitai tikėtis gero rezultato.

Lietuvos sveikatos mokslų akademijos ligoninės - Kauno klinikų atstovės Mildos Dambrauskienės teigimu, klinikų Skubios pagalbos skyriuje savaitgalį apsilankė 400 pacientų. Taip pat, kaip ir Kauno klinikinės ligoninės Traumatologijos punkte, tai - maždaug trečdaliu daugiau nei įprastinėmis savaitės dienomis. Nemaža dalis Klinikose dėl traumų apsilankiusių suaugusiųjų susižalojo per avarijas ar važiuodami dviračiu, kiti nukentėjo per muštynes. Tarp pagalbos ieškojusiųjų buvo ir bežaidžiant kiemuose susižalojusių vaikų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)