Žarninių lazdelių tyrimui paimtuose mėginiuose neaptikta, o žarninių enterokokų skaičius neviršija leistinos normos. Savivaldybė, prižiūrinti oficialias maudyklas, paprašė gyventojų jose bent kol kas nesimaudyti.

Ketvirtadienį Eltos kalbintas Kauno rajono savivaldybės administracijos Savivaldybės ekologo skyriaus vyriausiasis specialistas Darius Šlapikas negalėjo atsakyti į klausimą, ar nerizikuoja savo sveikata Kauno rajono bei miesto gyventojai, besimaudantys Nemune ties Kulautuva, Zapyškiu ar kitomis Kauno rajono gyvenvietėmis bei miesteliais. Juolab kad Kauno nuotekas prieš keletą metų pradėjo valyti dešimtis milijonų litų kainuojantys, kauniečiams tiekiamą vandenį smarkiai pabranginę valymo įrenginiai, ir Nemunas Kauno rajono teritorijoje bent teoriškai turėtų būti švarus.

"Nemunas dėl galimo užterštumo mūsų rajono teritorijoje nėra tiriamas. Jei kas maudosi Nemune ties Jurbarku, reikėtų teirautis vietos savivaldybėje, ar ten tiria šios upės vandenį. Dėl Nemuno vandens drumstumo specialistai nerekomendavo savivaldybei pakrantėse įrengti maudynių vietų. Jie tyrė padėtį, tai rengė galimybių studiją ir nurodė kaip tinkamas vietas tik Kulautuvos karjerą bei Dubysos pakrantę ties Partikų kaimu - ten ir yra savivaldybės prižiūrimos maudyklos", - sakė Eltai D. Šlapikas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją