Jame rašoma, kad kritiškai trūksta visų grupių kraujo ir kviečiama visus, galinčius jo paaukoti, atvykti kuo skubiau į Kauno klinikų kraujo centrą.

Kauno klinikų kraujo centras yra Eivenių g. 2, Kaune.

Telefonai pasiteirauti +37037326856; +37037326500

Donorai priimami pirmadienį, trečiadienį ir penktadienį nuo 8 iki 18 val., antradienį ir ketvirtadienį – nuo 9 iki 19 val., šeštadienį nuo 9 iki 15val.

Svarbi informacija kraujo donorams:

  • Kauno klinikose donorų kraujo reikia nuolatos ir nedelsiant pacientams po sunkių traumų, nudegimų, chirurginių operacijų metu; gimdyvėms, naujagimiams, sergantiesiems onkologinėmis bei kitomis ligomis.
  • Kraujo donoru gali būti kiekvienas sveikas asmuo 18–65 metų amžiaus, kurio kūno masė ne mažesnė nei 50 kg, pateikęs galiojantį asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.
  • Donorų kraujo surinkimo procedūra yra saugi: naudojamos tik vienkartinės sterilios priemonės, vienos donacijos metu paimama standartinė kraujo dozė – 450 ml ir apie 30 ml privalomiems kraujo tyrimams, o visa informacija apie donorą, jo sveikatą, kraujo tyrimų rezultatus yra konfidenciali.
  • Donacijų trukmė: kraujo surinkimas – 6–12 min, kraujo sudėtinių dalių surinkimas (aferezė): trombocitų – 1,5–2 val., trombocitų+eritrocitų – 40–60 min., eritrocitų – 20–30 min.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją