Daugiausiai dėmesio sulaukė Gimdymo skyriaus Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyrius. Per praėjusius metus buvo pakeista apie 90 proc. šios skyriaus technikos.

Reanimacijoje yra dvi palatos po penkias vietas. Skaičiuojama, kad technika, reikalinga vienai vietai, kainuoja apie 250 tūkst. Lt. Tad iš viso į reanimacijos skyrių investuota apie 2,5 mln. Lt.

Kauno klinikos kartu su partneriais – 24 Lietuvos ligoninėmis – įgyvendina Šveicarijos ir Lietuvos bendradarbiavimo programos lėšomis finansuojamą projektą „Nėščiųjų, gimdyvių ir naujagimių sveikatos priežiūros gerinimas Lietuvoje“. Lietuvos ir Šveicarijos bendradarbiavimo sutartis pasirašyta 2012 m. birželio 12 dieną.

„Šveicarijos vyriausybė jau trečią kartą skyrė finansinę paramą Lietuvos motinos ir vaiko sveikatos priežiūrai gerinti, – pasakoja projektui vadovaujantis Kauno klinikų Akušerijos ir ginekologijos klinikos doc. Mindaugas Kliučinskas. – Pastaroji finansinė parama didžiausia – 45,6 mln. Šveicarijos frankų“.

Didžiausia finansinės paramos dalis skiriama modernios medicininės įrangos įsigijimui bei įdiegimui 24 gydymo įstaigose, įtrauktose į programą.

Kitos programos veiklos kryptys yra reanimobilių naujagimių pervežimui įsigijimas (3 gydymo įstaigose); ligoninių patalpų remontas (10 gydymo įstaigų); akušerių, slaugytojų, gydytojų akušerių ginekologų bei neonatologų kvalifikacijos kėlimas; akušerinės ir neonatologinės diagnostikos bei gydymo metodinių rekomendacijų parengimas; informacinės sistemos sukūrimas. Trys pastarosios programos veiklos skirtos visoms akušerines ir neonatologines paslaugas teikiančioms gydymo įstaigoms.

Šio projekto lėšomis per praėjusius metus atnaujinta beveik visa svarbiausia ir brangiausia Kauno klinikų Gimdymo skyriaus medicininė įranga: gimdymo lovos, šildomi naujagimių gaivinimo staleliai, ultragarso aparatai, kardiotokografai su belaidžiais davikliais ir kt. Panaudojant Lietuvos ir Šveicarijos projekto lėšas, bus remontuojamas nėščiųjų priimamasis ir neremontuota Akušerijos skyriaus dalis.

Kartu vykdoma ir kita Šveicarijos finansuojama programa – „Energiją tausojamųjų technologijų įdiegimas Lietuvos ligoninėse, teikiančiose paslaugas nėščiajai, gimdyvei ir naujagimiui“.

Projektavimo darbai jau vyksta keturiose šalies ligoninėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)