A. Naudžiūnas iki šiol laikinai ėjo šios gydymo įstaigos direktoriaus pareigas.

Jis anksčiau dirbo Kauno klinikų direktoriumi medicinai ir slaugai, taip pat vadovavo Vidaus ligų klinikai.

Profesorius dėsto medicininę diagnostiką studentams, yra vidaus ligų rezidentūros vadovas.

Dėl A. Naudžiūno tinkamumo eiti pareigas bus kreiptasi į specialiąsias tarnybas. Tik gavus informaciją, patvirtinančią jo patikimumą eiti įstaigos vadovo pareigas, bus priimtas sprendimas dėl A. Naudžiūno skyrimo vadovauti Kauno klinikinei ligoninei, nurodo ministerija.

Nuolatinio vadovo Kauno klinikinė ligoninė neturi nuo 2017 metų lapkričio, kai iš pareigų atšauktas direktorius Gediminas Abeciūnas.

Ministerija tuomet pranešė, kad toks sprendimas priimtas įvertinus padarytus darbo pareigų pažeidimus, kurie pripažinti šiurkščiais.

Pasak ministerijos, gydymo įstaigos veiklos rezultatas antrus metus buvo neigiamas. Audito metu nustatyta, kad G. Abeciūnas būdamas vadovu galėjo neefektyviai panaudoti įstaigos lėšas sudarydamas viešųjų pirkimų pardavimo sutartis, įdarbindamas darbuotojus. Po ministerijos atlikto audito, kuriuo buvo paskaičiuotas įstaigai padarytos žalos dydis, pradėtas darbo pareigų pažeidimo tyrimas.

Buvo nustatyta, kad žala gali siekti 175 tūkst. eurų.

G. Abeciūnas sprendimą jį atšaukti iš vadovo pareigų ginčijo teismuose, tačiau dviejų instancijų teismai jo skundus atmetė.

Ministerija vadovo konkursą šiai ligoninei skelbė ir anksčiau, bet tuomet jis buvo sustabdytas dėl teisminių ginčų, G. Abeciūnui apskundus atleidimą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)