Ekspertai yra nustatę, kad kūdikiui per klaidą suleista kalio, o tuo įtariamos medikės byla jau netrukus pasieks teismą. Ruošiama ir dar viena byla, kurioje renkami įrodymai dėl kitų medikų ir ligoninės vadovo aplaidumo.

Prieš beveik metus Kauno klininkinėje ligoninėje mirusio kūdikio tėvas Egidijus Drėzas ligoninei rašė kelis skundus. Juose prašoma atsakyti dėl kokios priežasties ir kieno nurodymui 11 mėnesių kūdikiui paskirta ir suleista kalio, kodėl netikėtai vaikas mirė, kokie darbuotojai dirbo, kai užgeso jo gyvybė.

Kūdikio tėvus medikų ligoninės vadovybės atsakymai šokiravo.

„Mes užklausėme ligoninės išsiaiškinti dėl kokių darbuotojų neteisėtų veiksmų mirė mūsų sūnelis. labai įdomus ligoninės vadovo atsakymas, kad mūsų vaikelio mirtis nėra ir negali būti susijusi su ligoninės darbuotojų veiksmais. Nors prieš tai deklaravo, kad jie negali komentuoti nieko, kadangi laukia ekspertų išvadų. Tai net ir sulaukę ekspertų išvadų, jie nuo savęs kaltinimus metasi“, - sakė mirusio berniuko tėvas Egidijus Drėzas.

Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad vaikui iš tiesų buvo suleista kalio. Įtarimai dėl to pateikti ligoninės slaugytojai Valdarezai Beleškienei. Kad medikų darbas iš tiesų nebuvo kokybiškas patvirtina ir tai, kad laikinai ligoninei vadovavęs Raimundas Kunickas už blogą pareigų atlikimą papeikimus skyrė Gastroenterologijos skyriaus vedėjai, gydytojai, vyresniajai slaugytojai. Vėliau akreditavimo tarnyba skyrių nurodė apskritai uždaryti dėl daugybės pažeidimų.

Tėvams atsakymą atsiuntęs dabartinis ligoninės vadovas Gediminas Abeciūnas neseniai kūdikio pražudymu įtariamai slaugytojai skyrė net premiją už gerą darbą.

Prokurorai tikina, kad slaugytojos byla jau netrukus keliaus į teismą, jai gresia iki aštuonerių metų nelaisvės. Negana to, rengiama dar viena byla. Kauno apygardos prokurorė Auksė Lipkevičienė sakė, kad bus pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kitų medikų aplaidaus pareigų neatlikimo. Šiuo metu įtarimai niekam nepareikšti, renkama medžiaga bylai.

Dėl sūnaus nužudymo tėvai ligoninei rengia milijoninį ieškinį.

DELFI primena, kad 11 mėnesių kūdikis Kauno klinikinėje ligoninėje mirė 2012 metų balandžio 6 dieną. Įtarimai dėl neatsargaus kūdikio gyvybės atėmimo, pareikšti slaugytojai. Įtariama, kad ji vietoj paskirto gliukozės tirpalo vaikui suleido kalio chlorido. Berniukas į ligoninę buvo atvežtas dėl organizmo išsekimo, jis viduriavo ir vėmė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (335)