Šiam ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Andrej Mirnyj. Tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių valdybos pareigūnai.

Išnagrinėjęs bylą teismas konstatavo, kad 2022 metų gegužę Šiaulių rajono gyventojas davė nenustatytos vertės kyšį Šiaulių rajono pirminės sveikatos priežiūros centro bendrosios praktikos slaugytojai už medicininių dokumentų pildymą. Tų pačių metų birželį kitas kaltinamasis davė kyšį to paties centro šeimos gydytojui ir tai pačiai bendrosios praktikos slaugytojai už vairuotojo pažymėjimo išdavimui ar pratęsimui reikalingų veiksmų atlikimą.

Už papirkimą šiauliečiams teismas skyrė baudas. Abiem teks sumokėti po 750 eurų.

Ši baudžiamoji byla atskirta iš didelės apimties bylos, kurioje praėjusių metų rugsėjį teismo kaltais pripažinti minėta slaugytoja ir gydytojas. Baudžiamoji byla baigta priėmus teismo baudžiamąjį įsakymą. Slaugytojai paskirta 7 350 eurų, o gydytojui – 3 000 eurų baudos.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją