Hormoniniai pokyčiai, neretai atsirandantys prieš menopauzę, gali sukelti nuolatinį plaukų slinkimą. Tai vienas iš greičiausiai pastebimų organizmo senėjimo ženklų. Laiku aptikus ir sureagavus, plaukų slinkimą galima sustabdyti.

„Namuose galima atlikti testą. Švelniai nuo pat šaknų reikėtų suimti plaukų sruogą ir tempiant braukti ja į apačią. Jei ištempsite daugiau nei šešis plaukus, vadinasi, turite bėdų dėl silpnų plaukų. Plaukams stiprinti pravartu valgyti maistą, kuriame yra geležies: jautienos, kalakutienos, triušienos produktus, grikius, avižas, rupią ruginę duoną, žirnius ir pupeles, kiaušinio trynius, mėlynes, ikrus, taip pat reikia vartoti kuo daugiau produktų, turinčių vitamino A. Pastarojo gausu kepenyse, žalios spalvos daržovėse. Taip pat – vitamino D, kurio yra riebioje žuvyje ir žuvų taukuose. Vitamino E – jo galima gauti kartu su alyvuogių, saulėgrąžų aliejumi, taip pat riešutais, nemaltais grūdais, lapinėmis daržovėmis. Šie vitaminai stimuliuoja plaukų augimą“, – pasakoja gyd. A. Unikauskas.

Dar vienas senėjimo požymis – kaklo raukšlės. Kaklo odą reikėtų puoselėti kremais su peptidais ir kolagenu. Kaip prevencinė priemonė, taip pat gali padėti specialūs pratimai kaklo raumenims stiprinti ir taisyklinga laikysena.

Rankos ir ant jų ilgainiui atsirandančios pigmentinės dėmės – kūno dalis, taip pat bylojanti apie senėjimo procesą. „Kolageno trūkumas lemia ploną odą, tad ant rankų gali pasimatyti iššokusios venos. Svarbu rankas saugoti nuo saulės ir kasdien naudoti drėkinantį rankų kremą su saulės filtru“, – kalba gyd. A. Unikauskas.

Raukšlėtus kelius ir alkūnes nulemia sausėjanti, kolageno trūkumą jaučianti oda. Tokios būklės odai gali padėti priežiūros priemonės, sudėtyje turinčios amonio laktato arba šlapalo.