Pasak ministro, per daug odontologines paslaugas teikiančių gydytojų dirba miestuose, kur susidaręs jų perteklius, o regionuose pacientai turi laukti ilgose eilėse ir gauti kokybiškas ir greitas paslaugas neturi galimybių dėl specialistų trūkumo.

"Mūsų tikslas - parodyti visą Lietuvos žemėlapį, kur trūksta odontologų kabinetų. Buvo nelengvos diskusijos Konkurencijos taryboje. (...) Konstitucinis Teismas pasisakė, kad teritorinis įstaigų išdėstymas, nepriklausomai nuo jų nuosavybės formos, turi būti reguliuojamas", - Seimo nariams sakė V. P. Andriukaitis.

Pasak jo, kol kas tai reguliuojančio įstatymo nėra.

"Tačiau per licencijų išdavimo procedūrą, jei norite steigtis Vilniuje, aš nepasirašau. Mes turėjome rimtą susikirtimą. Suprantu, kad mane gali apskųsti Seimui", - sakė jis.

Pasak jo, Odontologų rūmai privalės Sveikatos apsaugos ministerijai pateikti odontologijos kabinetų teritorinės plėtros planą.

"Taip pat galvosime apie judrius odontologijos kabinetus. Latviai jau siūlo nusipirkti odontologinių mašinų, kurias būtų galima naudoti ten, kur tikrai trūksta odontologų", - sakė jis.

Anot V. P. Andriukaičio, specialistų trūkumas regionuose yra didelis. Jis siūlė Seimui kartu spręsti šią problemą, palaikant jo siūlomas įstatymo pataisas.

Pasak jo, reikia skatinti odontologus dirbti valstybiniame sektoriuje bei stambinti esamus smulkius odontologų kabinetus.

"Yra problema, kaip prisivilioti odontologus - atlyginimai ir visa kita. Dar viena bėda - odontologiniai kabinetai yra labai smulkūs ir būdami tokie, jie užkelia kainas pacientams, pirkdami sau medžiagas. Todėl būtina juos stambinti, kad viešieji pirkimai padėtų sumažinti plombų kainas ir taip toliau", - sakė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)