Garsus amerikiečių gydytojas M. Ozas atskleidė, kaip efektyviausiai išspausti spuogą nežalojant savo odos, ir tai visai neskaudės, rašo britų dienraštis „The Daily Mail“.

Oprahos Winfrey pokalbių laidoje dalyvavęs gydytojas pasakojo, kad kas penktas žmogus labai mėgsta spaudyti spuogus, tačiau dauguma mūsų tai daro ne taip. „Niekada per prievartą nespauskite spuogo, jį „susilpninsite“, – sakė jis.

Anot dr. M. Ozo, spuogas yra darinys, kuris siekia išspausti pūlius lauk. Vietoj odos krapštymo purvinais pirštais, jis pataria alkoholiu nuvalyta adatėle pradurti spuogo baltą viršūnėlę. Tačiau ne durti stačiai, o lengvai lygiagrečiai užkabinti viršutinį odos sluoksnį ir trūktelėti į viršų.

„Reikia pradurti tik baltą spuogo viršūnėlę, nes ši odos dalis jau yra negyva“, – sakė jis. Gydytojas pabrėžė, kad tai ne tik neskaudės, bet ir leis išvengti aplinkinės odos sužalojimo.

Beje, praėjusiais metais mokslininkai nustatė, kodėl vieni žmonės yra labiau linkę į spuogus, o kiti ne. Dėl visko kaltos ant odos gyvenančios bakterijos. Šios bakterijos turi „blogas“ atmainas, kurios sukelia spuogus, o taip pat ir „geras“ atmainas, kurios apsaugo odą.

Per didelis „blogos“ atmainos bakterijų kiekis ir sukelia spuogus. Tai tarsi bakterijų disbalansas žarnyne, dėl kurio atsiranda virškinimo problemų.

Tačiau vis dar neaišku, kodėl ant vienų žmonių odos yra daugiau „blogųjų“, o ant kitų odos – „gerųjų“ bakterijų. Manoma, kad tai gali būti susiję su individualia žmogaus genetika ar imuninės sistemos jautrumu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)