Jie ištyrė 12 000 žmonių ir išskyrė esminius darboholizmo aspektus.

Testas sudarytas iš klausimų ir teiginių, į kuriuos reikia atsakyti „niekada“ (1), „retai“ (2), „kartais“ (3), „dažnai“ (4), „visada“ (5).

Teste pateikiamas, pvz., tokie teiginys: „Galvojate, kaip rasti kuo daugiau laiko darbui“, „Darbui sugaištate daugiau laiko, nei planavote“, „Dirbate, kad nuslopintumėte kaltės jausmą, nerimą, bejėgiškumą ir depresiją“.

Buvo ir tokių teiginių: „Aplinkiniai pataria mažiau dirbti, tačiau jūs jų neklausote“, „Jaučiate stresą, jeigu kas trukdo jums dirbti“, „Pomėgiai, treniruotės ir kiti laisvalaikio užsiėmimai dėl darbo atsiduria antrame plane“, „Dėl darbo gausos sutriko sveikata“.

Į keturis ir daugiau klausimų atsakiusieji „dažnai“ ir „visada“ yra darboholikai.

Mokslininkai ištyrė, kad dabar priklausomybė nuo darbo stiprėja, nes vis dažniau darbas susijęs su namais, žmonėms sunku atsijungti nuo vieno prie kito.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)