„Siekiant suvaldyti blogėjančią epidemiologinę situaciją, Santaros klinikų Urologijos skyriuje bei Širdies aritmijų ir Intervencinės kardiologijos ir rentgenochirurgijos skyriuose iki sausio 4 d. stabdomas pacientų lankymas, išskyrus atvejus, kurie suderinti su skyriaus vedėju ir lankymui yra gautas jo leidimas“, – savo internetinėje svetainėje pranešė Santaros klinikos.

Kituose Santaros klinikų skyriuose gydomų pacientų artimųjų yra prašoma dėvėti medicinines kaukes.

„Jų galite rasti prie įėjimo į ligoninę. Siekdami apsaugoti pacientus, medicinos personalą, prašome supratingumo ir atsakingumo – dėvėkite kaukes, dezinfekuokite rankas“, – ragina Santaros klinikos.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) duomenimis, Lietuvoje paskutiniąją praėjusių metų savaitę, gruodžio 25–31 dienomis, sergamumo gripu, ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) ir COVID-19 liga rodiklis šiek tiek sumažėjo ir siekė 877,4 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Nepaisant to, didžiausias sergamumo rodiklis registruotas Vilniaus apskrityje.

Gruodžio 25–31 dienomis, Lietuvoje dėl gripo į ligonines buvo paguldyta 40 asmenų: 25 vaikai, 2 asmenys, priklausantys 18–64 metų amžiaus grupei ir 13 vyresnių nei 65 metų amžiaus asmenų. Intensyvios terapijos skyriuose buvo gydomi 3 asmenys, iš kurių 2 vaikai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją