„Jeigu įsikišim per vėlai, tada tie patys žmonės sakys: o kur buvo valdžia su savo institucijomis? Kišimasis turi prasidėti, kai yra bet koks įtarimas, bet tas kišimasis turi būti pozityvus“, - laidoje „Dienos klausimas“ ketvirtadienį sakė D. Pūras.

Pasak jo, problema dar yra ta, kad pagalbos šeimai būdų, kuomet gerai paruošti profesionalai galėtų ateiti ir padėti šeimai, kuriai nesiseka, Lietuvoje yra labai mažai.

Pas mus daug tėvų nežino, kad yra labai daug gerų neprievartinių auklėjimo būdų. Jie griebiasi prievartos iš bejėgiškumo – ne dėl to, kad jie blogi tėvai. Mes neturime tų pajėgų, kad ateitume, su ta šeima padirbėtume ir visi laimingai išsiskirstytume. Tada nematytume tų baisių pasekmių, kur paskui rodo per televiziją, kur užmušė, sužalojo ir visi neaišku, ko piktinamės“, - kalbėjo vaikų psichiatras.

Visą laidos „Dienos klausimas“ įrašą klausykite čia.

Daugiau įdomių ir vertingų sveikatos, psichologijos naujienų – mūsų „Facebook“ paskyroje. Prisijunk ir apie viską sužinok pirmas!


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)