Mokslininkai tikina radę atsakymą į šį itin opų klausimą, rašo indy100.com.

Kaip teigia psichologijos lektorė Shelley Carson iš Harvardo, praustis duše rytais verta, jei laukia daug streso kelianti darbinė veikla arba patiriate spaudimą dėl būtinybės demonstruoti kūrybiškumą.

Anot Sh. Carson, dušas skatina kūrybiškumą, nes tuo pačiu atpalaiduoja ir didina budrumą. „Jei susidūrėte su problema, kurią norite išspręsti kūrybiškai, vis apie tai galvojate, tačiau niekaip nerandate sprendimo, turėtumėte tą reikalą nugrūsti į sąmonės kamputį, leisti jam ten patūnoti, kol pasąmonė pati viską išspręs“, - rekomendavo ji.

Atlikto tyrimo rezultatai rodo, kad prausimasis prieš miegą gali padėti tiems, kuriems prastai sekasi užmigti, nes vakarinis dušas padeda sumažinti streso hormonu vadinamo kortizolio lygį.

Prausimasis duše padės sureguliuoti kūno temperatūrą, todėl užmigsite kur kas lengviau.

„Greitas atsivėsinimas, įvykstantis po dušo ar vonios, natūraliai sukelia mieguistumą, todėl prausimasis – tai puikus būdas organizmą įtikinti, kad jau laikas eiti miegoti“, - patikino Christopheris Winteris iš JAV miego medicinos akademijos.

Dermatologai savo ruožtu patvirtina, kad prausimasis duše vakarais padeda tinkamiau rūpintis odos švara, pašalinant per dieną ant jos susikaupiančius nešvarumus ir riebalus.

Tai vakare, tai ryte

Naudodami prausimosi režimą tam, kad suvaldytumėte stresą, darbo ir gyvenimo būdo sunkumus, iš esmės pagerinsite miego kokybę.

Taigi patartina išnaudoti tiek rytinio, tiek ir vakarinio prausimosi duše privalumus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)