Jeigu jaučiate šiuos simptomus, privalote labiau rūpintis savo kepenims. Visų pirma, joms patinka ne viskas, ką siūlome, rašo newsme.com.ua.

Normalizuoti kepenų būklę padės dieta bei vegetarizmas. Jūsų racione nuolat turėtų būti morkos, kopūstai, burokėliai, pomidorai, moliūgai, agurkai, petražolės, krapai. Tuo pačiu nevalia pamiršti ir daug baltymų turinčių produktų: pupelių, liesos žuvies, veršienos ir kalakutienos. Kepenims taip pat puikiai tinka sūris, pienas, kefyras, jogurtas, varškė ir kiaušiniai. O štai nemėgsta kepenys aštrių prieskonių, todėl sriubas ir troškinius vertėtų ruošti be jų.

Salotas ir troškinius gardinkite aliejumi. Labai gerai salotas pagardinti vaistažolėmis – kiaulpienės, gysločio, jonažolės, paprastosios garšvos ir vikio lapais. Vaistažoles galima vartoti ne tik žalias, bet ir džiovintas.

Pats vertingiausias kepenims produktas – medus. Jį reikėtų vartoti po arbatinį šaukštelį du kartus per dieną.

Labai naudinga rytais daryti gydomosios gimnastikos pratimus, kurie padės išvalyti kepenis – tai „dviratis“, „žirklės“, pritūpimai ir šuoliukai. Tokie nesudėtingi pratimai atliks savotiško kepenų masažo funkciją ir išjudins įsisenėjusius reiškinius. Taip pat neblogai kasdien bent po 20-30 minučių pabėgioti ristele.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)