Įprastai operuotis pacientai vyksta į Kiniją, Indiją, Filipinus ar Pakistaną. Jie moka po 200 tūkst. dolerių (550 tūkst. lt) už inkstą nusikalstamoms grupuotėms, kurios prievarta išpjauna organus iš neturtingų žmonių ir sumoka jiems geriausiu atveju 5 tūkst. dolerių (13,7 tūkst. Lt).

Pavyzdžiui, neseniai Izraelio policija suėmė 10 žmonių, tarp kurių buvo ir gydytojas. Juos įtaria dalyvavus tarptautiniame organų prekybos tinkle. Tokius tinklus susekė ir Indijoje bei Pakistane. o štai Kinijoje yra įstatymas, leidžiantis išpjauti organus nuteistiesiems. Nelegalia transplantacija užsiima ir kai kurios karo ligoninės.

2006 – 2007 m. nelegali prekyba žmonių organais buvo sumažėjusi, o dabar ji vėl suaktyvėjo. Akivaizdu, kad prekyba pelninga, tad į ją įsitraukia naujų žmonių. Kaltos ir spragos kai kurių valstybių įstatymuose ir deficitas bendroje donorystės sistemoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)