„Kaip žino kiekvienas iš tėvų ar mokytojų, šiuo metu viena iš labiausiai nerimą keliančių tendencijų yra garinimo tarp vaikų paplitimas, todėl privalome imtis veiksmų, kol jis netapo endeminiu“, – sakė R. Sunakas prieš oficialiai paskelbdamas planą. „Imuosi ryžtingų veiksmų uždrausti vienkartines elektronines cigaretes ir siūlau naujas galias apriboti jų skonius, įvesti paprastą pakuotę ir pakeisti jų pateikimą parduotuvėse“, – pridūrė jis.

Vyriausybė citavo naujausius duomenis, rodančius, kad jaunesnių nei 18 metų vienkartines garinimo priemones naudojančių žmonių per pastaruosius dvejus metus padaugėjo beveik devynis kartus. R. Sunako vyriausybė taip pat planuoja įvesti baudas parduotuvėms Anglijoje ir Velse, nelegaliai parduodančioms garinimo įtaisus vaikams.

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Rishis Sunakas

Sveikatos ekspertai palankiai įvertino pasiūlymą, o vyriausiasis medicinos pareigūnas Chrisas Whitty teigė, kad teisės aktai turės „didelį poveikį visuomenės sveikatai daugeliui ateities kartų“.

Pernai R. Sunakas pasiūlė paversti JK šalimi, kurioje nerūkoma. Pagal jo planą būtų nusikaltimas parduoti tabako gaminius asmenims, gimusiems 2009 m. sausio 1 d. ir vėliau, o rūkymo amžius kasmet būtų didinamas vieneriais metais, kol galiausiai draudimas rūkyti būtų taikomas visiems gyventojams, sakoma Dauning Stryto pranešime. Pasak R. Sunako, tai reikštų, kad dabartiniams 14-mečiams niekada legaliai nebus parduodamos cigaretės, todėl jų karta galės užaugti nerūkydama.

Šiuo metu Anglijoje ir Velse tabako gaminių galima įsigyti nuo 18 metų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją