Net 82 proc. jaunų žmonių tvirtina savo antrajai pusei rašantys daug trumpųjų žinučių. Tačiau toks iš pirmo žvilgsnio šiltas bendravimas su santykių rimtumu ir tvirtumu, anot specialistų, neturi nieko bendro.

Leidinys „Journal of Couple and Relationship Therapy“ skelbia apklausos, kurioje dalyvavo 276 maždaug 22 metų vaikinai ir merginos, turintys antrąją pusę (vienkartiniai pasimatymai mokslininkų nedomino), rezultatus. Paaiškėjo, jog 38 proc. jaunų žmonių buvo užmezgę rimtus santykius, 46 proc. susižadėję, o 16 proc. – sukūrę šeimą.

Visi pripažino, jog trumposiomis žinutėmis bendrauja su mylimaisiais, tačiau jų santykių kokybei įtakos turi ne jų kiekis, o turinys. Tie, kurie siunčia meilės kupinas žinutes antrajai pusei, sakė esantys labiau patenkinti savo santykiais, todėl galima teigti, jog toks bendravimas romantiškiems santykiams naudingas.

Kalbant apie tokių žinučių skaičių, vyrai, jas rašę dažniau, apie savo santykius kalbėjo ne taip džiugiai nei tie, kurie žinutes rašo, tačiau rečiau (bet prasmingesnes). Mokslininkai gali tik spėlioti, kodėl taip yra, tačiau įtaria, jog stiprioji lytis, santykiams šąlant ar gresiant išsiskyrimui, dažniau linkę atsiriboti – gyvą bendravimą pakeičia ne tokiu intymiu bendravimu virtualiai.

Daugiau trumpųjų žinučių rašančios moterys apie savo santykius atsiliepė geriau nei tos, kurios žinučių rašo mažiau. Moterys trumpąsias žinutes rašo norėdamos atsiprašyti, diskutuoti, spręsti problemas – kitaip tariant, kai santykiams kyla grėsmė. Santykiams pašlijus, jos virtuliai bando spręsti problemas. Anot mokslininkų, tai tiesiog naujos kartos būdas „pasikalbėti apie mus“.

Specialistai sako, jog geresnis suvokimas, kokį vaidmenį santykiuose atlieka virtualus bendravimas, padės tiksliau išsiaiškinti, kada tokia strategija veiksmingiausia. Bent jau kol kas panašu, jog trumposios žinutės - puikus pasirinkimas santykiams dar bręstant. Tačiau santykius aiškintis geriau akis į akį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)