Viena iš šių gydymo įstaigų tarptautinės akreditacijų organizacijos „Joint Commission International“ (JCI) akredituota jau ir antrą kartą. Gauti pakartotinę akreditaciją gydymo įstaigoms itin sudėtinga, rašoma pranešime spaudai.

JCI akreditacija visame pasaulyje yra laikoma „auksiniu standartu“ sveikatos priežiūros srityje. Ji rodo akredituotos gydymo įstaigos, jos medikų ir jų darbo kokybės pripažinimą ir įvertinimą. Kartu tai įvertinimas ir visai šalies medicinos sistemai, gebančiai užtikrinti aukštos kokybės gydymo paslaugas.

Šiuo metu Lietuvoje „auksinį standartą“ gydymo srityje turi 3 įstaigos. O viena iš įstaigų – „Kardiolitos“ klinikos – pirmą kartą, praėjus trejų metų terminui, buvo įvertintos pakartotinai ir antrą kartą gavo JCI akredituotos ligoninės statusą.

„Tai, kad esame pakartotinai įrašyti į itin aukštus pasaulinius kokybės standartus atitinkančių akredituotų klinikų sąrašą, vertiname kaip didelį laimėjimą visai Lietuvos medicinos sistemai. Mūsų medikai vertinami visame pasaulyje, mokslininkai, pažangūs gydymo metodai ir išradimai – dažnos temos, kuomet yra linksniuojamas Lietuvos vardas. Prestižinis įvertinimas tik patvirtina – Lietuva yra tarp aukščiausias gydymo paslaugas turinčių šalių. Įgyta pakartotinė akreditacija mūsų klinikoms yra įsipareigojimas nuolatos tobulinti medicinos paslaugų kokybę ir saugą“, – teigia „Kardiolitos“ klinikų generalinis direktorius Darius Jonutis.

Tikrinama pagal daugiau nei 1000 aukščiausių kokybės standartų

Visame pasaulyje šį prestižinį statusą turi 800 gydymo įstaigų. Kaimyninėse šalyse kol kas įvertintų klinikų nėra, daugiausia akredituotų ligoninių Europoje yra Italijoje, Portugalijoje, Airijoje.

Gydymo įstaigoms, norinčioms gauti JCI kokybės įvertinimą, reikia praeiti ilgas, sudėtingas procedūras ir atitikti daugiau kaip 1000 kriterijų. Akreditacija suteikiama trejiems metams ir, atėjus terminui, norint išlaikyti „auksinį standartą“, akreditaciją reikia gauti iš naujo. Pakartotinai atliekamas auditas vyksta pagal dar griežtesnę tvarką. Jeigu gydymo įstaiga neatitinka bent vieno kriterijaus iš struktūros, įrangos, personalo, infrastruktūros ir aplinkos, gauti akreditaciją nėra jokių galimybių.

Tarptautiniai ekspertai iš JAV gydymo įstaigoje praleidžia visą savaitę, vykdo detalų įstaigos auditą, tikrina įvairias sritis ir paslaugas, vertina jų kokybę, atitikimą saugumo reikalavimams.
Ekspertai stebi visą paciento kelią: nuo jo užregistravimo iki pirmojo vizito pas gydytoją, diagnozės nustatymo ar gydymo paskyrimo išdėstymo jam ir šeimos nariams. Akreditacijos specialistai bendrauja su administracija, gydytojais, pro pirštus nepraleidžia nė vienos smulkmenos, užsuka į kiekvieną kabinetą, pakalbina kiekvieną klinikos darbuotoją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)