Ligos atvejų užregistruota devyniose valstijose, daugiausiai - Tenesyje, kur ši grybelinė infekcija buvo diagnozuota 35-iems žmonėms ir kur mirė keturi pacientai, pranešė Ligų kontrolės ir prevencijos centrai.

Antroje vietoje pagal ligos atvejų skaičių yra Mičiganas - čia susirgo 21 žmogus, du pacientai mirė. Ligos atvejų taip pat užregistruota didžiulėje JAV teritorijoje, apimančioje Floridą, Merilandą ir Minesotą.

Naujausiame savo biuletenyje Ligų kontrolės ir prevencijos centrai ragina gydytojus "aktyviai susisiekti" su visais pacientais, kurie nuo pat gegužės 21-osios gavo potencialiai užterštų steroidų, paprastai naudojamų nugaros skausmams malšinti, injekcijas.

Pareigūnai nurodo, kad grybelinio meningito, kurio labai ilgas inkubacijos periodas, simptomai yra karščiavimas, nauji ar didėjantys galvos skausmai, kaklo sustingimas, jautrumas šviesai, atsirandantis silpnumas ar sustingimas, didėjantis skausmas, injekcijos vietos paraudimas ar patinimas. Keli pacientai taip pat patyrė insultus.

Ši reta infekcija, nuo kurios prasideda galvos ir nugaros smegenų dangalų uždegimas, dažnai lieka nepastebima iki pat to laiko, kai jau būna per vėlu, nes iš pradžių jos simptomai, panašūs į gripo, gali reikštis nelabai smarkiai. Tačiau šios formos meningitas yra neužkrečiamas.

Ankstyvas diagnozavimas ir gydymas ligoninėje, kur į veną leidžiami vaistai prieš grybelius, gali užkirsti kelią negrįžtamiems ligos padariniams.

Šiuo metu daugelyje valstijų atliekamas tyrimas protrūkio priežastims nustatyti, bet Maisto ir vaistų kontrolės administracija pranešė, jog aptiko grybelinį užterštumą viename sandariame buteliuke su vaistais, kuriuos pagamino Masačusetse įsikūrusi "New England Compounding Center".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)