Neurochirurgas Gabrielis Mufarrejas sakė: „Kalbėjau su berniukų mama, sakiau, kad tikiu, jog mums pavyks juos atskirti. Vadovaujuosi gražia mintimi: jeigu egzistuoja 1 proc. tikimybė, reiškia likę 99 proc. yra tikėjimas“.

Po kelis mėnesius trukusių tyrimų, pasirengimo ir virtualios realybės projekcijų, parengtų pagal mažylių MRT ir kompiuterinės tomografijos tyrimus, pagaliau mažyliai buvo atskirti. Berniukų motina Adrielle vietos žiniasklaidai sakė, kad dienos iki operacijos buvo siaubingai sunkios.

Atskirti Siamo dvyniai Bernardo ir Arthuras.

Siamo dvynių mama Adriely Lima kalbėjo: „Tos dienos iki operacijos buvo siaubingai sunkios, neradau sau vietos“.

Jau visai netrukus berniukai pradės pusę metų ligoninėje truksiančią reabilitaciją. O po operacijos jie pirmą kartą gyvenime galėjo gulėti lovelėse ir žiūrėti vienas į kitą.

Siamo dvyniai Bernardo ir Arthuras, kol buvo suaugę galvomis.

Arthuras ir Bernardo – vyriausi kada nors atskirti kaukolėmis suaugę ir smegenimis besidalinę Siamo dvyniai. Kaip skelbia „Gemini Untwined“, Siamo dvyniai gimsta kartą iš 60 tūkst. gimdymų, o galvomis susijungę – vos 5 proc. jų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją