Į medikus jauna moteris kreipėsi dėl keisto darinio po šonkauliais, skelbia „The Daily Mail“.

Prieš operaciją nuspręsta atlikti tyrimus. Pamatę rezultatus, gydytojai ne juokais nustebo.

Pasirodė, jog 29 metų moteris jau septintą savaitę nėščia – nuo naujos gyvybės neapsaugojo ir kontraceptinė spiralė. Smagiausia tai, jog nėštumo metu suintensyvėję hormonai auglį paprasčiausiai sunaikino.

N. Weller, dirbanti įdarbinimo specialiste, teigia: „Tai buvo paprasčiausiai neįtikėtina. Tikrai neplanavau pastoti, todėl ir pasirinkau kontraceptinę spiralę. Pats nėštumas man buvo tikras stebuklas – o tai, kad vaisius pasirodė stipresnis už piktybinį auglį, dar vienas, tik dar didesnis stebuklas. Jo neliko nei pėdsako. Mano vaikas man išgelbėjo gyvybę. Be jo manęs čia nebūtų“.

Pirmą kartą keistą darinį po šonkauliais moteris aptiko 2009 metų rugsėjį. Ji nuėjo pas šeimos gydytoją, kuris nusiuntė ją į ligoninę tyrimams. Gydytojai nustatė, jog moters gimdoje auga auglys ir jai reikalinga skubi jo šalinimo operacija.

N. Weller, kuri jau augino aštuonerių metukų dukrelę Alishą, teigia: „Buvau tiesiog sugniuždyta. Mano pasaulis griuvo. Mano dukrai buvo vos ketveri, o man pasako, kad sergu vėžiu. Bijojau, jog jai teks augti be mamos“.

2010 metų sausį moteris nuvyko į Dorseto grafystės ligoninę, kur jai turėjo būti atlikta operacija. Tačiau prieš tai gydytojai nusprendė atlikti dar vieną tyrimą. Tada ir paaiškėjo, kas nutiko.

„Laukiau, kol seselė aptiks tą nelemtą auglį, tačiau staiga ji išėjo ir palatos. Grįžo po kelių minučių su dar trimis gydytojais“, - viską prisimena moteris. Specialistai jai ir pranešė džiugią žinią – auglio nebėra.

„Negalėjau patikėti. Atvykau į ligoninę operuotis, o jie man sako, jog jo nebėra“, - juokiasi N. Weller.

Gydytojai taip pat negalėjo patikėti. Nustebę buvo visi. Vienas radiologas sakė, jog nieko panašaus nėra matęs per visą savo karjerą. Antrasis sakė kartą turėjęs tokį atvejį. Trečiasis pareiškė, jog yra tokių dalykų matęs, kai nėštumo hormonai auglį tiesiogine to žodžio prasme sunaikina.

Žinią gydytojai pasakė N. Weller – ji jau septynias savaites laukiasi. Nėštumo hormonai auglį sunaikino.

„Buvau sukrėsta fakto, jog laukiuosi – dar labiau nustebino žinia, jog vaisius sunaikino vėžį. Jis buvo pasiųstas iš aukščiau išgelbėti mano gyvybę“, - pasakoja laiminga moteris. Buvo atlikta biopsija ir pašalintos auglio liekanos. Paaiškėjo, jog moteriai buvo ankstyvoji vėžio stadija.

„Šeimoje būta vėžio atvejų, sergantieji laimingos pabaigos nesulaukė. Man vėžys visada asocijavosi su chemoterapija ir tų, kuriuos mylėjau labiausiai, netektimi. Niekada nemaniau, kad auglys gali tiesiog šiaip sau dingti – beveik per naktį“, - sako moteris. Visą nėštumo laikotarpį medikai atidžiai stebėjo jos būklę – baimintasi, kad auglys negrįžtų. Nėštumas buvo sklandus – 2010 metų rugsėjį jai gimė sveikas sūnus Brandonas.

„Kai jis gimė, man labai palengvėjo. Labai norėjau kuo greičiau jį pamatyti, palaikyti. Daviau jam pravardę Supermenas. Jis iš tikrųjų ir yra Supermenas – juk išgelbėjo mano gyvybę“, - apie sūnų pasakoja moteris.

Kol kas nepanašu, kad auglys grįš, o N. Weller mėgaujasi motinyste.

„Dar vieno vaiko neplanavau, tačiau labai džiaugiuosi, kad viskas taip susiklostė. Auglys buvo pirmosios vėžio stadijos, buvo kilęs pavojus mano gyvybei. Nebuvau girdėjusi, kad nėštumas gali sunaikinti ligą – labai džiaugiuosi, kad Brandonui pavyko. Vieną dieną jis pats supras, kaip man padėjo“, - sako N. Weller.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)