Tarnyba padarė didelį proveržį, vertindama paraiškas įrašyti vaistus į kompensavimo sąrašus bei stengdamasi, kad pacientus pasiektų daugiau jiems reikalingų vaistų.

„Tam kad galėtume pasiekti tokių rezultatų, nuveikėme nepaprastai daug. Tarnyboje mobilizavome žmogiškuosius išteklius, subūrėme išties profesionalią paraiškas vertinančių specialistų komandą, supaprastinome procesus, dokumentų formas, išgryninome reikalavimus registruotojams. Prieš kelerius metus pavedus šią funkciją Tarnybai, buvo kilusių finansavimo problemų, sveikatos technologijų vertinimo skyriui trūko darbuotojų.

Per 2021 metus buvo ivertintos 8, per 2022 metus – 25 paraiškos. Džiugu kad per praėjusius, 2023 metus situaciją pavyko pakeisti kardinaliai. Ir dabar drąsiai galime teigti, jog Tarnyba yra tas filtras, kuris valstybei padeda taupyti išteklius o pacientams pasiūlyti efektyviausią prieinamą gydymą“, – tvirtina VVKT viršininkas Gytis Andrulionis.

Gytis Andrulionis

Visą informaciją apie įvertintas paraiškas galima rasti naujai sukurtame skaitmeniniame paraiškų stebėsenos ir paraiškų vertinimo eigos viešinimo įrankyje (jį rasite paspaudę šią nuorodą: https://shorturl.at/dknvz ). Įrankis leidžia pareiškėjams ir kitiems paraiškų vertinimo proceso dalyviams stebėti paraiškų vertinimo procesą realiu laiku ir analizuoti paraiškų vertinimo eigos dinamiką nuo naujos Sveikatos technologijų sistemos įdiegimo pradžios.

Tarnybos įvertintos paraiškos dėl vaistų įrašymo į kompensavimo sąrašus, kartu su rekomendacijomis dėl preparato kompensavimo, yra pateikiamos Sveikatos apsaugos ministerijos vaistų kompensavimo komisijai, kuri priima galutinį sprendimą kompensuoti konkretų vaistą ar ne.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją