Pasak V. Janušonio, dėl įtariamo naujojo viruso į ligoninę atvežtų žmonių skaičius pasiekė 12.

Vyriausiojo gydytojo teigimu, 6 žmonėms jau atlikti tyrimai ir koronaviruso diagnozė nepasitvirtino - daugumai diagnozuotas gripas.

Dar 6 žmonių tyrimų atsakymų laukiama, jie turėtų ligoninę pasiekti šiandien apie vidurnaktį.

„Šiuo metu hospitalizuoti 6 žmonės, jie įtariami, nes yra buvę kelionėse“, - sakė V. Janušonis.

Klaipėdos universitetinė ligoninė yra vienintelė Vakarų Lietuvoje, pasirengusi priimti žmones, kurie, įtariama, gali būti užsikrėtę minėtu virusu. Ligoninės vadovas pabrėžė, kad yra įrengti vadinamieji boksai, paruoštos vietos pacientams, yra visos reikalingos priemonės.

„Turime ir organizaciją sutvarkytą, vadybą, kuri mūsų ligoninėje yra labai stipri. Juokai juokais, bet vadyba tokiais atvejais yra labai svarbu. Reikia, kad viskas veiktų taip, kaip turi būti, kad žmogus būtų paguldytas, atskirtas, nustatyta diagnozė ir visa kita. Kol kas šitie dalykai veikia tvarkingai“, - komentavo V. Janušonis.

Kol kas liga įtariama 12 asmenų. Tai nedidelis skaičius, tad ir krūvis medikams neturėtų būti didelis, bet žmonės nerimauja ir kreipiasi.


Pasaulyje greitai plintantis virusas nežymiai paveikė ligoninės darbą.

Pasak ligoninės vadovo, namuose izoliuoti trys ligoninės gydytojai, kurie buvo išvykę į Italiją slidinėti. Taip pat ligoninėje turėjo praktiką atlikti studentai iš Italijos, bet kol kas atsisakyta juos priimti, kol nepraeis dviejų savaičių inkubacinis laikotarpis.

„Per tris minutes visko nepapasakosiu, bet tikrai esame pasiruošę. Uždarėme vieną skyrių, paruošėme ten patalpas, jeigu reikėtų priimti ne 6, o, tarkime, 60 žmonių. Visi procesai vyksta, tikrai esame pasirengę ir kol kas viskas yra tvarkoje“, - patikino V. Janušonis.


Penktadienį jis kaip tik viešėjo Vilniuje, kur vyko pasitarimai dėl susidariusios padėties, kai Šiauliuose buvo patvirtintas pirmasis koronaviruso atvejis Lietuvoje.

V. Janušoniui susidarė įspūdis, kad aukščiausiu lygmeniu situacija yra valdoma ir tam tinkamai pasiruošta.

„Viskas vyksta taip, kaip turi vykti“, - nuramino V. Janušonis, paraginęs žmones neskleisti panikos.

Informacija

Vasario 28 d. 22.45 val. duomenimis:

Lietuvoje patvirtintų ligos atvejų: 1 (patvirtinta 2020-02-28 4.00 val.)

Iki šiol iš viso atlikta tyrimų dėl įtariamo koronaviruso: 116
Laukiama rezultatų dėl: 1 mėginio

NVSC turimi duomenys apie keliavusius į Kiniją ir Šiaurės Italiją (stebima jų sveikatos būklė): 3303 asmenų

Sergamumo naujuoju koronavirusu statistika (2020-02-27 duomenys)
Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras praneša, kad nuo Uhane kilusio protrūkio pradžios, t. y., nuo 2019 m. gruodžio 31 d. iki 2020 m. vasario 27 d., iš viso laboratoriškai patvirtinti 82 132 naujojo koronaviruso sukeltos ligos atvejai, iš jų 2 801 mirties atvejai.

Vasario 27 d. duomenimis, yra registruoti 460 laboratoriškai patvirtintų atvejų ES šalyse: 400 Italijoje, 21 atvejų Vokietijoje, 17 Prancūzijoje, 12 Ispanijoje, 2 Austrijoje, 2 Kroatijoje, 2 Suomijoje, 1 Švedijoje, 1 Belgijoje, 1 Danijoje, 1 Graikijoje, 1 Rumunijoje.

Taip pat 13 atvejų užregistruota Jungtinėje Karalystėje, 1 Šveicarijoje, 1 Gruzijoje, 1 Š. Makedonijoje ir 1 Norvegijoje.

Šiuo metu teritorijoms, kur vyksta COVID-19 plitimas visuomenėje, priskiriamos šios: Kinija (visos provincijos), Šiaurės Italijos regionas (Lombardijos, Veneto, Pjemonto ir Emilijos-Romanijos regionai), Honkongas, Iranas, Japonija, Pietų Korėja, Singapūras.