Pasak mokslininkų, dioksino koncentracija tokia menka, kad žmonių sveikatai pakenkti negali.

"Nėra reikalo mušti pavojaus varpais, nes tai gali parklupdyti visą sūrio pramonę", - sakė Neapolio universiteto profesorė Maria Triassi.

Vis dėlto viskas nėra taip paprasta. Įdomiausia, kad atliekant patikrinimą dioksino buvo aptikta ne vienoje, o net 29 Kampanijos sūrinėse. 25 iš jų policija iš karto uždarė. Italijoje net 109 žmonės kreipėsi į medikus dėl apsinuodijimo mocarelos sūriu.

Apie tai sužinojusi Pietų Korėja iš karto uždraudė įvežti itališką mocarelą. Anksčiau ši Azijos valstybė importuodavo maždaug 10 tonų šio sūrio per metus. Maskvos prestižiniai restoranai taip pat sugriežtino mocarelos importą, tačiau pigių Rusijos sostinės užkandinių vadybininkai sako, kad mocarelos importo neribos. Jose kiekvieną dieną galima užsisakyti picos ir makaronų su šiuo itališku sūriu.

Amerikiečių laikraštis "The New York Times" daro išvadą, kad nuodai galėjo patekti į maistą dėl "šiukšlių krizės" ne tik Neapolyje, bet ir visame Kampanijos regione. Šiūkšlynai perpildyti, nes šiukšlių neįmanoma utilizuoti nuo 2007 metų gruodžio.

Gali būti, kad per šiukšles dioksinas pateko į Kampanijoje besiganančių karvių pašarą. Kokios gali būti apsinuodijimo dioksinu pasekmės, pasaulis sužinojo, po pasikėsinimo į būsimąjį Ukrainos prezidentą Viktorą Juščenką. Būtent jam į maistą buvo įpilta šių nuodų.